HTML

Naptár

február 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

Premier League - Da Best

2014.02.24. 20:45 jones4

Mint mindennek ennek a sorozatnak is elérkezett az utolsó része, hangsúlyozom nem a blognak :) csak ennek a résznek. Mivel a várakozással ellentétben ez a rész sem hozta meg az igazi áttörést, mindössze pár ember olvasta a cikkeket, nagy meglepetésre Bundesligásat a legtöbben, ezért ezt a cikket kicsit rövidebbre fogom. Bár így is bőven lesz beszélni való. A következő bejegyzés a héten egy NBA power ranking lesz, aztán kicsit megújulok, részben témát váltok, de maradok a foci, kosár világában. Na de ne rohanjunk annyira előre, nézzük is a csapatot: 

Kapus: 

1. Cech - Chelsea

2. Lloris - Tottenham 

3. Mignolet - Liverpool 

Szerintem felesleges nagy vitákat indítani, szubjektív lista. Kétség kívül itt vannak a legjobb kapusok. Például a sokszoros válogatott Stekelenburg csak sereghajtó a Fulhammel. Tehát ismétlem sok embert kitudnék emelni, de ezt most nem teszem meg, továbblépek gyorsan. Ha valakinek nem tetszik a sorrend megértem, nem vitatkozok, egyszerűen lehetetlen dönteni. 

Jobbhátvéd: 

1. Ivanovic - Chelsea

2. Sagna  - Arsenal 

3. Kolarov - Man.City 

Egyszerűen megint csak magamat tudom ismételni, annyira egyben van a liga és annyira itt vannak a legjobb játékosok, hogy nüanszok döntenek. Debüchy, Kyle Walker, Ward is csak egy hajszállal marad el a dobogótól. 

Középhátvéd: 

1. Lovren - Southampton

2. Skrtel - Liverpool

3. Vidic  - Man. United

Na itt végre van egy kis szórés. Lovren szerintem kiemelkedik egy picit a mezőnyből azzal, hogy talán egy gyengébb csapat vezére tud lenni. Még mindig fiatal, számára tuti nem a Soton a végállomás vagyis inkább meglennék lepve ha valamiért itt letelepedne. 3 labdaszerzés, 2 szerelés és 8 felszabadítás szerintem magáért beszél. A másik két helyre pedig két vezért írtam, jöhetett volna, még Terry is Koscielny, Verthongen, stb,. De számomra Skrtel és Vidic mindig egyel magasabb szintet fog képviselni a többiekkel szemben. Ők elit védők. 

Balhátvéd: 

1. Kolarov - Man.City

2. Baines - Everton

3. Aczpiliuceta - Chelsea

Már megint felesleges ide statisztikával jönni, aki ismeri a ligát azok számára egyértelmű, hogy ők hárman az átlag felett vannak, mondjuk Evra még kimaradt, de idén mintha kicsit visszább vett volna, mondjuk érthető a MU szereplése miatt. 

Védekező középpályás: 

1. Gerrard - Liverpool 

2. Yaya Touré - Man.City 

3. Matic - Chelsea

Kicsit csalok, mert a sima középpályásokat is ide veszem. Hát ismét csak annyit tudok mondani, hogy szerintem ez a cikk hülyeség és inkább olvassátok el a csapatok nevezési listáját. :) Gerrardot senkinek sem kell bemutatni, Yaya Touré iránt érzett szeretetemet már bár bejegyzéssel előbb kifejtettem azt sem akarom. Maradt Matic, hát igen ő frissen jött és még nem volt sok ideje bizonyítani, de azon a 6 meccsen szépen játszott és kiérdemelt egy harmadik helyet. Srácok ideje figyelni a szerbre. 21 éves, de van benne kakaó. 3,5 szerelés 2,5 labdaszerzés. Igaz, hogy passzolásban és támadásban van még mit fejlődnie, de védőoldalon már most ligaelit. A nagy kimaradó Fernandinho akit sokat leírtak és megkérdőjelezték helyét a Citnél, na meg az árát, de most szólok, jó ez a fiú, viszont inkább most Maticnak szavaztam bizalmat. Annyit viszont elárulok, hogy érdemes rá figyelni 

Támadó középpályás:

1. Ramsey - Arsenal 

2. Oscar - Chelsea

3. Özil - Arsenal

Első az idei walesi legjobb, a csodafiú Ramsey, aki hivatalos posztján támadó középpályás, bár Özil miatt most inkább védekező feladatokat lát el. Jobban belegondolva, lehet ki kellett volna cserélni Yaya Touréra, de sebaj. Helye van a kezdőbe. Eddig inkább teljesítménye mint tudása alapján, de az tény, hogy ha valaki jobb tud lenni Özilnél, még ha csak ideig-óráig abban van potenciál. Második helyezettem Oscar akiről már szintúgy kifejtettem a véleményemet. lásd: pár bloggal előrébb ;). Harmadik helyezettem, pedig csak is az őszi teljesítménye miatt Özil. Remekül indult, majd délen kicsit befagyott, de tavasszal lehet újra lángra lobban majd. Helye a kezdőben nincs, a padmelegítő szerepét viszont remekül eljátszhatja a csapatomban. Este meg legalább nem kell villanyt kapcsolni, mert világítótoronyként is funkcionálnak a szemei. 

Jobbszélső: 

Sturridge - L'pool

Walcott - Arsenal

Jesus Navas - City

Azért itt egy picit bajban voltam, csaltam is egy kicsit és átdobtam Sturridge-ot a jobbra, mert ő igazából mindenhol bevethető és kérdés nélkül helye van a csapatban. Második az örökifjú Walcott akire manapság rájár a rúd, de nem annyira, hogy ne legyen helye a padon. A harmadik helyre megint csak egy sprintkirály kerül, hmm... érdekes lenne eldönteni ki a gyorsabb, plusz bevenni a buliba Lennont is. 

Balszélső

1. Hazard - Chelsea

2. Silva - City 

3. Januzaj - MU 

Na itt már annyira nem volt nehéz dolgom. Mind a három játékos a csapata egyik legjobbja, mind fiatalok és szép jövő áll előttük, de már mind bizonyítottak vagyis Januzaj még csak egy fél évet, de eleget ahhoz, hogy 5 szövetségi kapitány is szívesen látná a csapatában. 

Csatárok: 

1. Suarez - L'pool

2. Agüero - City 

3. Giroud - Arsenal

Az első kettő helye megkérdőjelezhetetlen. Giroudon már ellehetne vitatkozni, de igazából róla is kifejtettem már a véleményem a gyakran emlegetett bejegyzésben. Ami továbbra is áll, tehát tessék visszakeresni. :) 

Íme tehát a csapat. 

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague best11

NBA - egyéni díjak

2014.02.20. 16:14 jones4

Igaz még javában tart a szezon és ezeket a díjakat csak év végén szokták kiosztani eljátszok a gondolattal, mi lenne ha ma lenne vége az NBA-nek. 

1. MVP

Először is kik jöhetnek szóba? Ugye az MVP díjat mindig azt kapja akinek a csapata a legjobb mérleggel végez, magyarul a legjobb csapat legjobb játékosa kapja. Ha csak ilyen 2-3 győzelem a különbség akkor kaphatja már is. Tehát nagy valószínűséggel a győztes Lebon James és Kevin Durant között fog lenni, de egy jó hajrával Paul Geroge is kaphatja a díjat. Most pedig nézzük ki a legjobb, mindenféle statisztikát összevetve. A pontátlagot messze Durant vezeti egyedül 30 pont fölötti átlaggal a ligában. 31,5 pontosan. Második James 26,5 és harmadik George 22,2. Mezőnyszázalékot figyelembe vetve, James a legelső közel centeri magasságokban 58%. Durant is még nagyon jó százalékkal. Ő 51%-al tüzel. Geroge megint alaposan lemaradva (44%). Durant viszont a tripladobásban jobb, mert nem csak hogy jobban dob, de többet is. James meccsenként 1,4 triplát dob be 36%-al, Durant 2,2-őt 41%-al. A büntetőzése is jobb Durantnek. Közel azonos USG% és TS%-al, Geroge messze lemaradva, tehát az első körből leszűrhetjük, hogy Durant jobb dobó mint James. De mi a helyzet a mezőnymunkával? Durant 7,8 lepattanó 5,5 gólpassz. James is nagyon hasonló számokat hoz, 7 lepattanó  6,6 gólpassz. Tehát a statisztikából leszűrhetjük, hogy a mezőnyben közel azonos teljesítményt nyújtanak ugyanannyi szerzett labdával és eladott labdával is rendelkeznek, tehát ismétlem, azt kihozom döntetlenre, viszont Durant sokkal jobban dob és nem utolsó sorban azt szokták mondani az lehet MVP akinek a PER mutatója 30 fölött van és ez egyedüliként csak Durantnek van 30 fölött, tehát kihirdetem a győztest. 2013-14-es szezon félévi MVP-je Kevin Durant. 2. Lebron James 3. Paul Geroge

2. Rooke of the year - ROY 

Itt is hasonló a szituáció három játékos jöhet elsősorban szóba, méghozzá három irányító. Név szerint Victor Oladipo, Trey Burke és Michael Carter-Williams mostantól csak MCW. Kezdjük úgy mint az előbb és nézzük először a pontot majd a százalékokat. A pontlistát hármójuk közül MCW vezeti több mint 17 ponttal per meccs Oladipo második 14 ponttal és Burke harmadik 13 ponttal. Mezőnyszázalékban viszont mása helyzet, ott Oladipo az első egyedüliként 40% fölött, második nem sokkal lemaradva 39%-al MCW és is mént csak harmadik helyen Burke 37%-al. Tripladobásnál Burke az ez első de mind a hárman rendkívül gyengén dobják. Burke 33% és másik kettő pedig egyaránt 30-30%-al. Büntetőt Burke 90%-al dobja míg a másik kettő 70%-al. Ha a TS%-ot nézzük akkor csak Oladipo van átlag felett a maga 50%-ával a másik kettő egyaránt átlagosat nyújt. Ha a mezőnybeli munkát nézzük akkor OLadio 4 lepattanó 4 gólpassz 1,5 steal, MCW 5,5 lepattanó 6,5 gólpassz és 2 szerzett labda. Burke 3 lepattanó 5 gólpassz és 1 szerzett labda. A PER mutatója is MCW-nek a legjobb. Ezek alapján nem nehéz kiolvasni, hogy számomra a legjobb rookie idén MCW. 2. Oladipo 3. Burke

3. Most improved player - MIP

Ezt a díjat minden évben a legtöbbet fejlődött játékos kapja. Sok név előjöhet, például Paul George is aki idén egyértelműen előlépett az Indiana első emberévé és egy szinttel magasabbra emelte a a játékát. Vagy ugyanez elmondható Cousinsról is és Dragicról is. Mind a ketten kis csapatban játszottak fejlődtek és idén egyértelműen előléptek első emberré már már Franchise player beli magasságokba, mégis számomra a díj két nagy esélyese. Lance Stephenson és Eric Bledosoe. Ezért őket kettőjüket fogom elsősorban összehasonlítani, a harmadik helyre pedig behozom Dragicot. Stephenson tavaly 8,8 pont 3,9 lepattanó 2,9 gólpasszt és 1 szerzettlabdát átlagolt. Idén ez 14,1/7,3/5,1/0,8. Mezőnyszázaléka 46-ról 50-re nőtt. Tripla 33 > 34. Büntető 65 > 70%, Per 11 > 15, TS% 53 > 56. Bledsoenál ugyanez pont 8,5 > 18, lepattanó 3,1 > 5,8, gólpassz 3,1 > 5,8, steal 1,4 > 1,5, Mezőnyszázalék 44 > 48. Tripla 39 > 35 itt rontott, de több kísérletet vállal el. Büntető: maradt 79%-on. PER 17 > 20. TS% 51 > 59. Tehát összegezve: A 8 kategória közül 4-ben jobban fejlődött Bledsoe és 4-ben Stpehenson, de a mennyiség miatt Bledsoet hoztam ki győztesen. 2. Stpehenson. 

4. Sixth man of the yaer 

Ezt a a díjat mindig a legjobb padról érkező játékos kapja. De nem úgy kell nézni, hogy az a játékos aki nem kezdő annak a legjobb a statisztikája aki ezt a díjat kapja, ezt a díjat sokkal inkább az a játékos kapja akinek a legnagyobb a hatása a játékra, aki nélkül nem lenne ugyanaz a csapat. Tehát itt elsősorban nem statisztikát kell vizsgálni, hanem összképet. Pl. Nick Young idén élete szezonját futja a 17 pontos átlagával és 3-3 leppattanójával és blokkjával, de neki igazából nincs akkora kihatása a Lakers játékára, mert ha játszik, ha nem a Lakers veszít. De ha még nem is így lenne, akkor sem lenne nagy probléma a hiánya, mert akkor  jönne más, mivel Young túl sokat birtokolja a labdát, közeps 54% TS hatékonysággal. Sokkal inkább egy olyan játékosra gondolok mint pl aki Granger lehetne. Az Pacersnél kevés pont jön a padról, ezért Granger erre remek megoldás lehetne és simán játszatna meccsenként 25-30 percet is. Ehelyett továbbra is szenved idén. Akik szerintem idén erre a díjra a legjobba esélyesek az Reggie Jackson, aki az OKC második motorja, aki nem hagyja pihenni az ellenfelet amikor Westbrook nincs a pályán, aki próbálja feledtetni Harden hiányát. Akinek a játéka nagyon hasonlít Westyére. Jackson egy igazi hatodik ember, kár, hogy legtöbbször most kezdő idén Westbrook hiánya miatt és nincs idő, hogy teljesen beérjen erre a posztra, ezért is az első számú választottam Jamal Crawfrod, aki szerintem idén és ebben Blake Griffin is megerősített, túl kevés fényben részesül magyarán nem kapja meg azt az elismerést ami járna a munkája után. Blake Griffin és CP3 mellett ő még a Clippers biztos pontdobója aki képes bármelyik meccsen ha kell 30 pontot dobni és előlépni go-to-guy-já, de ha megy mindenkinek akkor ő szép csendben háttérbe is tud szorulni és hagyja a többieket érvényesülni. Ő nagyon jó ebben a műfajban, egy tipikus hatodik ember akár csak Ginobili, bár felette már eljárt az idő, ő már nem jöhetett szóba. Tehát első Jarawford 2. Jackson 3. Young. 

5. Defensive Man of the year 

Nagy nehézségem itt sincs, mert elsősorban ezt a posztot sem a statisztikák döntik el. Akik rendre szóba jönnek: Marc Gasol, aki idén kiesik a pikszisből, mert sokat volt sérült. Ibaka, aki mindig vezeti a blokklistát, Anthony Davis, aki kivételesen most ő vezeti. Noah aki egy védekező edző legfontosabb támpillére, aki rendkívül jól illeszkedik a rendszerbe és Hibbert a győztesem. Az Indiana isén mindenki főlé nőtt védekezésben, elsősorban miatta, persze a többieknek is nagy szerepe van ebben, mert George és Stephenson és Hill is elit védő, de egy csapatnak mindig a center tökéletesíti (Bulls, Blazers) / rontja el (Dallas, Lakers) a védekezését. Így hát a statisztikákat most kikerülöm, szerintem nem is ő nyerne, de amit nyújt a pályán azért egyértelműen megérdemelné és szerintem meg is fogja kapni ezt a díjat évvégén. 1. Hibbert 2. Ibaka 3. Noah 

6. Coach of the year

Ezt a díjat mindig az az edző kapja akinek a legnagyobb behatása van a csapat teljesítményére, például aki többet hoz ki a játékosaiból mint a maximum. Két ilyen edző vagyis csapat jut eszembe. Az egyk a Portland Trailblazers akikről senki sem gondolta volna, hogy ilyen jó szezont fognak futni, hogy akár még nyugati elsők is lehetnek. A második, ami sokkal inkább nagyobb feladat, mert ott még a játékos keret sincs meg vagyis mind azt hittük, És ez a csapat nem más mint a Suns, akikről mindenki azt hitte év elején h a leggyengébb csapat a ligában és, hogy még a 30 vagy akár 25 győzelmük sem lesz meg, ennek ellenére már most megvan a 30 győzelem (30-21-el állnak) és lehet, hogy PO lesz belőle. Tehát az egyértelmű győztes: Jeff Hornacek

7. Executive of the year

Ezt a díjat a legjobb GM kapja, méghozzá az a GM aki jókat húzott a drafton, nem fizetett senkit sem irreálisan túl, jó cseréket hajtott végre a szezon közbe is ez az edző szerint Masai Ujuri, aki az egyetlen nem amerikai gm a ligában. Ő volt tavaly is, de végül elküldték a Denvertől, most Torontoban kapott teljhatalmat, amivel jól is sáfárkodik. Kérés, hogy mi történik majd a deadline idején! 

Mindenkinek aki olvasta nagyon köszönöm. Ha minden jól alakul és továbbra is tartani fog a blog akkor évvégén újra jelentkezem ilyen témával. 

Szólj hozzá!

Címkék: nba mvp

Különvélemény: NBA All-Star weekend

2014.02.18. 14:43 jones4

Az Egyesült Államokban nagy rajongásnak örvend az All-Star gála, szinte a második legnagyobb 1 napos sporteseménynek számít a Superbowl utána a tengerentúlon. Az ideit is több mint 8 millióan megnézték. Ennek ellenére Európában az igazi hardcore fanokat teljesen hidegen hagyják. Eddig én még az első csoportba tartoztam, aki él hal érte és minden évben ezt várja, de valahogy idén valami megtört. Pontosabban az idei után, ez az év számomra nagy csalódás volt. 

Igazából én csak az NBA érdekelt programokat nézem meg, tehát a Celebrities gamenek csak az összefoglalóját néztem, az nem is szól másról csak a mókáról arról semmi negatívot nem mondok, minden évben sikerül valami sztárt meghívniuk, akár többet is az még jó móka. A D-League all-starról sem mondok semmi negatívot, mert az is hidegen hagy. Ha úgy hívnák be a játékosokat, hogy aki legalább egyszer pályára lépett vagy kicsit nagyobb szám 5x mondjuk. Tehát arra akarok kilyukadni, hogy ne legyen korlát és menyjenek az ismert nba fiatalok a meccsre, ne pedig a d-league-ben játszó ismeretlen alakok. 1-2 ismert név volt, de nem ér annyit, hogy ezért nekifeszüljek. 

Tehát akkor kezdjük is a Rising starral amit nem rég változtattak, hogy már nem a megszokott rookie-shophomore meccs, nehogy az egyik draft class erősebb legyen. Vagyis legtöbbször a másodévesek mindig nyernek, ezért most két külön vegyes csapat van az edző nevén. Idén Team Hill és Team Webber volt. Az igazi bajom nem is ez vele, ez nem rossz ötlet, sokkal inkább az volt, hogy nem igazán éreztem azt a könnyed lendületet, a fiatalos rohanást. Ez egy show nem egy meccs. Szerintem nagyon rossz arányban 1 on 1 -eztek, tempoztak, passzoltak, stb... Az első félidő katasztrófa volt. Majd a második félidő hozott kb egy 6 percnyi örömöt a végén Waiters és TH Jr. saját kis küzdelme élményszámba ment. Na azért tényleg érdemes volt megnézni. De kérdem én. Az egészet? Ez úgyis bent van az összefoglalóba. Tehát annyira nem voltam lenyűgözve, sőt még a zsákolások is elmaradtak mert szoros lett a meccs. 

Következő esemény: a Sears shooting stars. Asszem ez a pontos neve, na ennek aztán végképp semmi értelmét nem látom. A régi horse vagy egy 1-1 verseny sokkal izgalmasabb lenne, az egészben annyi történt, hogy Bosh 2/2x bedobta a félpályás triplát és ezzel újra bajnokok lehettek. Különben semmi izgalmat nem hordoz magával. 

A következő esemény talán a taco bell skill challange talán taco bell, de nem biztos, nem is ez a lényeg. Itt is folyamatosan újítanak. Pl a pályát, idén hiányoltam a pattintott passzt, de ami jó újítás volt, hogy idén már csapatokban indultak. Na ezzel eddig semmi probléma nincsen, csak az a baj, hogy az egyik játékos képes elrontani a másik sikerét. Történt ez DeRozennel és Giannissal(a teljes nevét most nem próbálom meg leírni). DeRozen jött és gondolta vicces lesz, majd lekocogta a kört. Hiába spurizott Giannis már nem tudott maradandót alkotni és simán kiestek, pedig ha ez egyéni lenne szerintem Giannis nyert volna simán. Ahogy néztem a versenyt azon töprengtem, hogy szerintem nem a legjobb nyert, hanem aki a legkevésbé sz*rta le és ez mindent elmondott a színvonalról. Igazából szeretem ezt a versenyt, de rossz nézni ahogy sétál 1-2 "öregebb" nagyképűbb játékos. 

A tripladobó az tripladobó, ott nincs mit színezni ott odateszik magukat a játékosok, bár itt is vannak folyamatos újítások, pl most volt egy teljes sor moneyball amit odatehettek a játékosok ahova csak szerettek volna. Szép ötlet és a kivitelezés is jó, volt, mert mindenki máshova tette. A verseny is önmagában jó volt, már amennyire letudja ez kötni az embert. Igazából szerintem ezt csak a dobó élvezi maximum, de ha csak sziplán a tényeket nézzük, akkor ez egy magas színvonalú szoros összecsapás volt, ahol végre a végére a győztes nem azért lett győztes, mert nem érdekelte hanem mert olyat tett amit azelőtt senki és 20 pont főlé ment. 

A zsákoló viszont megint csak valami lagymatagra sikeredett. Itt is volt újítás bőven, bár szerintem itt a legrosszabb irányba. Teljesen tönkre tették a zsákolásokat. Az első freestyle rész kb teljesen kuka kategória. Itt láthattunk volna szép alley-upokat vagy tudom is én szép összjátékokat, erre 2 perc alatt volt 1-2 szép dunk de semmi több, semmi új. A második kör már több izgalmakat tartogatott magában. Mindenki egyet zsákolhatott és a legszebb zsák nyert. Ez papíron jó, de ahelyett, hogy azt várnád most akkor mindenki tol egy hiperszuperet nem. Elég gyengére sikeredett ez is. Wall zsákja mentette meg a zsákolóbajnokságot a teljes csalódástól. 

Majd a végén következett a mindenki által várt nagy meccs, ami megmondom őszintén jól is indult. Aztán a második negyedtől egészen a harmadik negyeden át kicsit visszább vett a lendületéből, de még így is tartogatott fordulatokat, meglepetéseket, ha tényleg azok játszottak akiknek kellett. A cserékkel szörnyű volt nézni, de amikor tényleg a nagyok játszottak, Irving betörései, James zsákolásai, Melo triplái, CP3 passzai, Curry varázslatai, Blake 38 pontja. Ez mind élményszámba ment. De a másik oldalon ott volt egy kés ami mindig szúrta az oldalunkat, hogy Durant ezt nagyon elönzőzte ezt a meccset. Harden azt ígérte, hogy termelni fogja a pontokat erre talán 8-ig jutott. Kelet cseréji teljesen gyengék voltak. Noah, Millsap, Bosh, Johnson. Mondjuk nem is vár tőlük sok mindent az ember, de azért ők a legjobbak a posztjukon valamit mégis mutathatnának.  Nyugaton is volt egy két érdekes ember, de most ebbe már nem megyek bele. 

A lényeg, hogy szerintem az elképzelés jó, de talán olyanokat kellene meghívni akik tényleg megtiszteltetésnek veszik és komolyan gondolják, mert ezek nem a játékosokért vannak, ezek a meccsek a szurkolókért vannak. Abban, hogy ki nyert, meg, hogy mi történt szándékosan nem mentem bele, akit érdekelt már úgyis tudja így két nap után. 

Szólj hozzá!

Címkék: nba különvélemény All-star

Seria A best xi

2014.02.17. 22:19 jones4

A Bundesliga és a LaLiga best XI után itt a a Seria A legjobb tizenegy játékosa. Ne feledjétek csak szubjektívan! 

Kapus: 

1. Handanovic - Inter

2. Rafael - Verona

3. Consigli - Atalanta 

Nem volt könnyű dolgom, habár Handanovicon nem kellett sokat gondolkoznom. Aki ismert a Calcio világában az nem botránkozik meg az ő nevén. De mit keres ott a másik kettő? Igen ahogy már mondtam, nem voltkönnyű dolgom. Ha ezt a blogot egy évvel korábban írom biztosan ott lett volna Buffon vagy Marchetti, de idén már nem fértek be. Ha egy Milanos olvassa és sajnálja Abbiatit akkor üzenem neki, hogy ő lett volna a 20. választottam. Ennyire szolgált rá. Hiába kap a Roma alig gólt, nem a potyakirály De Sanctison múlik tehát neki sincs helye. Egyedül a Fiorentinás Netoért fájt a szívem egy kicsit, de ő még csak 24 éves. Lesz ő még ilyen listák elején is. Na most ejtsünk pár szót a díjazottakról is. Mit keres egy 37 gólt kapó kapus a második helyen? Igaz, hogy sok gólt kap, de ez csak az utóbbi időben mondható el. A Verona az őszi bajnokságban olyan tippmix ölően játszott, hogy ha valaki ránéz a keretre ezt nem hiszi el. Persze ez nem feltételen a kapus érdeme, de ha bereteszeli a kapuját azzal nem lehet mit tenni. Például a Cataniás 0-0 alkalmával a meccs legjobbjának választottak. Nézzük az erényeit. Mi a két nagy hibája egy kapusnak? A potyázás és a kirúgások. Na ez pont nem mondható el Rafaelről, mert a kirúgásokkal és a távoli lövésekkel sincs baja, sőt. Harmadik helyre pedig a a bűntető gyilkos Consiglit választotta. Karrierje során olyan nemes játékosoknak védte tizenegyesét mint Milito, Jovetic vagy éppen legutóbb Immobile. Persze ez még annyira nem is durva, de rákerestem és kiderült, hogy a 2012-es esztendőben minden második büntetőt kivédte. 8-ből csak négyet engedett be. Számomra ezzel meggyőzött. 

Jobbhátvéd: 

1. De Silvestri - Sampdoria

2. Maicon - Roma

3. Abate - Milan 

Egyáltalán nem volt nehéz dolgom, mert az olasz klubok nagy többsége 3 védős rendszerben játszik, tehát nem sok név közül választhattam. Ezért is került be Abate akinek nem ez lesz élete szezonja, de ha csakis a tudást nézzük nem a teljesítményt, akkor mindenképpen helye van ebben a nem túl acélos mezőnyben. Ha már elkezdtem visszafelé akkor folytatom is, tehát akkor a második helyre Maicon került, nem feltétlenül a védő teljesítménye miatt. Ő inkább az a tipikus brazilos szélső védő, aki képes védekezni ha akar, de legtöbbször ellógja, az ő ereje a támadásban van elsősorban, a Roma támadásainak nem túl erős szélsőinek a segítségére lenni. Amit szerintem idén nagyon is megold. Tavaly Zabalétát nem sikerült kiszorítania a Citynél, de így, hogy vetélytárs nélkül, folyamatosan játékban van, 32 évesen is még a mezőny egyik legjobb védője. Első helyen pedig De Silvestri aki nem egy echte védő, pont ezért is nyert igazából, ő az a játékos aki képes segíteni a támadásokat és utána rendre visszaérni, visszazárni és jól szerelni. Nagyon nem kell magyarázni szerintem, ő rendelkezik a legjobb védő és egyben támadóstatisztikákkal mint szélső védő. 

Középhátvéd: 

1. Benatia - Roma

2. Chiellini - Juventus

3. Lucarelli - Parma

Amennyire könnyű dolgom volt az előbb annyira, nehéz most. Bevallom őszintén, most a szívemre hallgattam, vagyis inkább mondom szubjektív véleményt hoztam, mérlegeltem mennyire tartom jó játékosnak és mennyire szolgált erre rá az idén és őket hármójukat találtam a legjobbnak ebben, tehát elnézést a Campagnaro, Ranocchia, Manfredini, Astori, Emerson fanoktól. nekik is helyük lett volna, de nem írhatok öt nevet. De akkor térjünk is vissza miért éppen ők? Mint ahogy már jó pár sorral előrébb mondottam aki ismeri a calciot azaz az oalsz focit annak nem kell bemutatni, a legkevesebb gólt kapó védelem vezérét Benatiát. Meccsenként 2 szerelés 3! labdaszerzés és 5 felszabadítás, mellette vezeti a házi góllövőlistát az 5 góljával, egyértelműen a legjobb védő a Seria A-ban. Második helyre pedig a válogatott, a tavalyi bajnok (és mondjuk ki idei is) védelem vezérét választottam. Ő kicsit minden statisztikában alul marad Benatával szemben, de egyáltalán nem kell panaszkodnia. Egy 30 fős mezőnyből a második hely is szép. ÉS most jön a fekete leves, 3. helyen Lucarellit hoztam be a Parma idei gyönyörű szereplése miatt. 36 éves gondolom mindenkinek ismerősen cseng a neve. Idén már négy gólt szerzett, védő oldalon pedig még Benatián is túltesz 3,5 szerelés, 3 labdaszerzés 7! tisztázás, de úgy gondolom, hogy helye neki nincs a kezdőben, ellenben sérülés esetén egyből őt dobnám be. :) 

Balhátvéd: 

1. Zuniga - Napoli

2. Felipe - Parma 

3. Balzaretti - Roma

Na ide nem írok semmi magyarázatot. Egyszerűen elképesztően gyenge a felhozatal. Nem azon gondolkoztam, hogy kik közül választhatok, hanem, hogy egyszerűen már az is probléma volt, hogy kit válasszak. Egyértelműen a bajnokság leggyengébb posztja. Vagyis Zuniga után. Ő rendre jó teljesítménnyel drukkol elő, viszont Felipe és Balzaretti helye elégen megkérdőjelezhető. Főleg, hogy Balzarettit még sokan a szurkolói sem kedvelik, helyette inkább Dodót játszatnák. 

Védekező középpályás: 

1. Pogba - Juventus

2. Strootman - Roma 

3. Guarin - Inter

Ha valaki azt mondja Seria A, mi jut elsőnek az eszünkbe? Bunkerfoci, hatalmas nagy taktikázás. De mi kell ennek a megteremtéséhez? Hát egy szűrű, a védelem előtt. Na ezért van rengeteg minőségi védekező középpályás az olasz bajnokságban. Ezért van az, hogy olyan játékosokat kellett már megint kihagynom, hogy Inler, Parolo, Nainggolan, Romolu és Pirlo. Vagy a híres De Rossit akik sokak szerint Olaszország legjobb védekező középpályása. Mondjuk őt pont nem volt nehéz kihagyni, mivel 2010-ben játszotta kisebb túlzással az utolsó nagy meccsét. Elképesztően beleszürkült " öreg" korára a Romába. Nagyon jót tett volna neki egy váltás, de mivel idén nyáron nem költözött Manchesterbe ezért már nem is fog. Bátran kijelenthetjük, hogy ő is Totti után csak a Romában fog játszani. De ahhoz, hogy kezdő legyen szerintem meg kell újulnia.Még Garcia alatt is! NA de akkor most ejtsünk pár szót a díjazottakról is. Próbáltam nem POgbát rakni az első helyre. Csűrtem csavartam, osztottam szoroztam, de nem ment. Pogba 21 évesen a Seria A legjobb védekező középpályása. Ezt csak én érzem kicsit gáznak? Nem hiába akarta vagy ha még nem tett le róla akarja megvenni a PSG és hazacsábítani olyan 50 mililóért. Sir Alex Ferguson utolsó pár éve legroszabb döntését hozta, hogy az akkor még csak 19 éves Pogbáról lemondott. Pedig már akkor sem tűnt rossz játékosnak. Második helyere Strootman hoztam be, mert muszáj valakit a Roma legerősebb csapatrészéből a középpályáról valakit választani és nem is lehetne mást mint a nem kimondottan védekező, sokkal inkább box -to-box stílusú holland 23 éves Kevin Strootmant. Ő az a játékos Benatia mellett aki kirobbanthatatlan a Roma kezdőjéből. Nélküle ez nem lenne. Idei statisztikája: 5 gól 6 gólpassz. Kell ennél több egy nem kimondottan támadó szellemű játékosnak? Nem gondolom. Pedig védő oldalon sem utolsó, sőt, meccsenkénti 3,5 szerelésére igazán büszke lehet. A harmadik helyre pedig azért Guarin került, mert ő pedig az Inter húzó embere és nélküle még ezt sem érték volna el. Vagyis csak volt, mivel az INter megpróbált egy Hernanes-Guarin cserét ami végül kútba dőlt, helyette 20 millióért simán csak átigazolt Hernanes és cserébe kijelentette Guarin, hogy adják el, mert ő többet nem hajlandó kék-feketében játszani, főleg ha még a F1 gumiszállítójának neve is könnyen kiolvasható rajta. Ha engem kérdeztek kötve hiszem, hogy így lesz, de mindenképp jó kis Guarin saga kerekedhet ki ebből.

Támadó középpályás: 

1. Vidal - Juventus

2. Pjanic  - Roma

3. Hamsik - Napoli

Kicsit gyengébbnek tűnhet ez a poszt mint amilyen. Vidal helye nem kérdés, az viszont inkább, hogy a sokszor még a kezdőben helyet sem kapó Pjanic és Hamsik mit keres ott. A válasz abban rejlik, hogy Diamantinak mindenképp helyet adtam volna, csak számomra érthetetlen okok miatt (pénz) Kínát válaszotta a Seria A helyett. Így ház ő kihúzta magát a listáról. A tavalyi Lazio szezon nagy erőssége Hernanes is kihúzta magát azzal, hogy főleg csak a padon ücsörgött személyes okok miatt. Vagy, hogy szépen angolul fejezzem ki magam: "major philosophical differences". Majd első Interes meccsén konkréten a meccs legjobbja lett. Taraabtról és Kakáról is hasonlóan vélekedek. Ők még jobbak lehetnek, de egyelőre nem volt idejük a bizonyításra. Így hát visszatérve a sorrendre be kell érnünk egy 11 gólos és 5 gólpasszos Vidallal. :) Remélem érződött az irónia. Vidal helye megkérdőjelezhetetlen. Ő a Juventus legjobb játékosa, ő a motor, az agytröszt, a gólvágó, egyszerűen minden egy személyben. Ha csak a Juventus offenzét nézem, hogy belevigyek egy kis nflt is akkor a második legjobb számokkal rendelkezik Tevez után, ha pedig a védelmet nézzük, akkor egyenesen az első a maga 5 szerelésével ami liga szinten is első. Második helyre Pjanic került, aki számomra kicsit felemás. Vannak meccsek amikor úgy játszik, hogy egyből jön a PSG 40 milliós + Pastore kölcsönben vagy 5 millió + Pastorés ajánlata az araboktól a Romának. Amit természetesen vissza is utasítottak Sabatiniék(Roma). Na csak ekkora játékos ő. Természetesen a helyzet nem ilyen egyszerű, mert viszont amikor nem jó akkor pedig a szó szoros értelmében nem jó, nem átlagos, nem közepes. Egyszerűen nem jó. Irányító létére képes eltűnni akár 20 percekre is eltűnni és csak kamillázni össze vissza a pályán. Ami viszont nagy erénye, hogy remek szabadrúgásrúgó ami annyira nem jön ki Totti mellett, de ha nincs a pályán akkor kapusok tessék félni. Emlékezzünk csak a tavalyi majdnem félpályás Lazio elleni góljára. Harmadik helyre pedgi Mr. Kakastaréj azaz Hamsik került. Ő rendkívül jó játékosnak indult, ugye a Szlovákokkal már a 2010-es VB-n is Nyolcaddöntőig jutott. Természetesen az ő vezetésével 19 évesen. Szerintem ő mára egy picit megállt a fejlődésben, de még mindig piszkosul fiatal, tehát lesz ő még jobb is. Már mindenképpen egy bronzéremre jó és akár még lehet ennél jobb is. 

Jobbszélső: 

1. Cerci - Torino

2. Callejon - Napoli

3. Candreva - Lazio 

Itt talán annyira nem is volt nehéz dolgom, Biabianyt és Joaqimot, na meg a több csapat iránt is érdeklődő Iturbét kellett kihagynom. Nem kimondottan egy erős poszt ez, így a nagy csapatokból csak az olasz földön újoncnak számító Real Madrditól vásárolt Callejon fért be. Viszont nagy panaszkodásra sincs okunk, mivel Callejon mellett azért két olasz válogatott ott van a keretben. Érdekes, hogy mind a kettő AS Roma nevelés, viszont már egyik sem játszik ott. Cerci hatalmas fejlődésen ment keresztül ebben az évben. Szokták mondani, hogy az olaszok későn érő típus, de hogy ennyire? Emlékszem rövid római pályafutására, hát finoman szólva sem mondhatnám, hogy fényes lett volna. Sokan azt gondolták, hogy neki inkább futónak kellett volna elmenni, mert sebességén kívül nem sok mindenben jobb mint az átlag. Ezzel szemben idén annyira komplett játékos képét mutatja, hogy nehéz leírni. Tessék megnézni és római és egy torinoi meccsét. Azt hiszem bár ezt most csak blöffölöm remélem igazam lesz, hogy még Fireznében is megbukott. Erre idén már több mint 20 mililó Euró az értéke a trasnfermarkt szerint. Második választottam a már említett Callejon aki remekül szót ért Benitezzel és zökkenőmentesen sikerült neki beépülnie az olasz bajnokság világában. Ezt bizonyítja 9 gólja. A harmadik helyre pedig a Lazio legjobb játékosát Candrevát gondoltam. Sokat gondolkoztam Candreva és Iturbe között, elsősorban mivel ez egy szubjektív blog ezért ha választanom kellene 1000-ből 1000x Iturbét vinném, de valamiért most úgy kívánja a tisztelet, hogy a jelenlegi jobb játékost írjam. Candreva személyisége rendkívül távol áll tőlem, finoman szólva sem kedvelem. Nem is szeretnék rá több időt pazarolni, azt viszont nem vehetem el tőle, hogy messze a Lazio legkorrektebb játékosa. Idei statisztikája: 7 gól, 5 gólpassz. 

Balszélső: 

1. Gervinho - Roma

2 Bonaventura/Cuadrado - Atalanta/Fiorentina

3. Insigne - Napoli 

Az első helyen sokat nem gondolkoztam, a másik kettőn már annál inkább. Na de hogy miért sem gondolkodtam az Arsenalban megbukó elefántcsontpartin? A mojo a fejpántjában van. Lilleben hordta jó volt. Arsenalban inkább úgy nézett ki mint egy függöny, Romában viszont ismét hordja és ismét jól teljesít. Csak úgy mint a Lilleben, Garcia keze alatt. Gervinho egy rendkívül jó játékos, jól cselez, jól vált ütemet, megkockáztatom, hogy a leggyorsabb játékos a ligában. Egyetlen nagy hibája van, hogy kicsit suta, szebben fogalmazva technikátlan. Csele is főleg a jó ritmusérzékéből fakad. Természetesen ez nem vesz le abból semmit, hogy bárkit kicselez és kb levédhetetlen játékos. Ha kicsivel gólérzékenyebb lenne, megkockáztatnám, hogy a Seria A legjobb játékosa lenne. De minimum gólkirály. Ha azt mondom, meccsenként csak 3 százszázalékos gólhelyzetet ront el talán még keveset mondtam. Bonaventuráról annyit mondanék el, hogy kicsit ilyen Pastore Palermo stílus. Kis csapatban egy ritka aranygyémánt. Egyértelműen kinőtte az Atalanta csapatát kérdés, hogy a nagyobb csapatok látnak e benne akkora fantáziát, hogy leigazolják. Azért adtam megosztva a helyet, mert Insignénél jobbak, mind a ketten, de Cuadrado kicsit poszttalan ilyen szempontból. Ő bárhol képes játszani, ezért is ilyen félemberként per jellel megjelöltem, hogy nem felejtettem el. Ő róla annyit mondanék el, hogy egy butított Gervinho, de ha így folytatja akkor sokkal többet kihozhat magából. Insigne lett a harmadik választottam. Ő egy tipikus szélső, nem az a Gervinho vagy Cerci féle képes középen is játszani. Ő a szélső szélsője. Jól passzol, jól ad be, viszont gólt rúgni nem igen tud, fejjátéka pedig nem létezik, ahogy egy szélsőnél lenni is szokott. Fiatal fejlődőképes, kíváncsian várom milyen karriert fut be.

Csatár:

1. Rossi - Fiorentina

2. Tevez - Juventus

3. Higuain - Napoli

A csatároknál mindig fáj a szívem, amikor pl a veteránok közül ki kell hagynom a remekelő Tonit és Cassanot vagy ellenkezőleg, a remekelő fiatalok közül Berardit és Immobilét vagy éppen Balotellit az olasz válogatott legjobb csatárát. Ahogy lenni szokott rendkívül nehéz dolgom van a csatároknál. Lassan a blog végéhez érkeződve sokakban felmerülhet a kérdés, hogy Totti, hogy maradhatott ki mindenhol és arra a döntésre jutottam, hogy ő a világ legposztalanabb vagy ellenkezőleg legtöbben bevethető játékosa. Volt ő már szélső, középpályás csatár, de legjobban a Spalletti-féle álkilences poszton érezte magát a legjobban. Ilyen poszt pedig nincs a 442-ben, ezért ő most kimaradt. De a teljesítménye mindenképpen említésre méltó. 37 évesen kevesen lennének erre képesek. Na de most ugorjunk vissza a díjazottakra. Annyit elárulok, hogy a gól döntött. Rossi 14 gólja döntő volt. Sajnálatos módon újra megsérült, reméljük utoljára. Tevez 13 gól 6 gólpassz. Higuain 12 gól 7 gólpassz. Hugiainról annyit még megejtenék, hogy a Realban betöltött szerepe miatt mindenki csak azt gondolta róla, hogy ő egy befejező csatár, ami igaz is viszont a Napoliban látszik, hogy ennél sokkal több van benne. Folyamatosan visszalép a labdáért és rendre kilép a szélre is akár. Sokkal több mozgásteret kap és sokkal jobban játszik is mint tette azt a Reálnál.

Ez volt mára a bejegyzés. Köszönöm az olvasást!  

                                                                                                                                                                                                                                                         

Szólj hozzá!

Címkék: seriaa best11

La liga Best XI.

2014.02.14. 13:17 jones4

A Bundesliga legjobb 11-e után itt a következő cikk, a spanyol bajnokság legjobb tizenegyéről. Gondoltam gyorsan letudom, mert szerintem mind közül ez a legegyszerűbb. Hamarosan az olasz is jön, nem felejtettem el, de gondoltam letudom az egyszerűbbet. Lássuk: 

Kapus: 

1. Courtois - Atletico Madrid

2. D.Lopez - Real Madrid

3. Valdes - Barcelona

Talán még nem a legjobb kapus a ligában a Atletico kapusa, de az biztos, hogy ha szeretnék egy csapatot hosszútávra őt választanám elsőként egy fantasy drafton. Második emberem a sorban Lopez, akinek Casillast sikerült kiszorítani a kezdőből. Az oké, hogy Mourinhonál, de hogy Ancelottinál is ő véd. Na megemelem a kalapom. Harmadik választottam a sokak által utált Valdes. Szerintem az egyik legjobban alul értékeltebb játékos a ligában. Divat őt szapulni, de valljuk be ahhoz, hogy valaki évek óta a Barca kapujában álljon nem kis teljesítményre van szükség. Gondoltam még, hogy 3. helyre választok más kapust, de felesleges. A számok magukért beszélnek. 

Balhátvéd: 

1. Marcelo - Real Madrid

2. Filipe Luis Atletico Madrid. 

3. José Angel / Albacar megosztva 

Az első választottamon nem kellett sokat gondolkodnom. Jelenleg Marcelo a LaLiga legjobb balhátvédje. Pont. Második választottam jelenleg sérült é meg is látszik a csapat teljesítményén. Sérüléskor látszik, hogy mennyire fontos egy játékos és Luis-nál ez most nagyon előjött. Aki nem hiszi ajánlom neki nézze vissza az Almeria elleni Atleti meccset. 3. választottam pedig lehetett volna az unalmas Adriano, de nem ezt már előttem a kapusoknál, most inkább hozok egy fiatal 24 éves Romától kölcsönjátékon lévő José Angelt aki az olasz bajnokságban rendre gyengén szerepelt, de a spanyol bajnokságban szerintem otthonra lelt. A csapat harmadik legjobb játékosa. A másik dobós játékosom pedig az Elche rutin rókája lett aki vezére és legjobb játékosa az Elchenek. 3 gólt rúgott már idén és kirobbanthatatlan a kezdőből 34 évesen. 

Középső védő: 

1. Pique - Barcelona

2. Pepe - Real Madrid 

3. Ramos - Real Madrid 

Szerintem nem lehet vitatkozni a felállással, gondoltam még Godinra és Anyamára, de nem. Ők hárman olyan játékosok akik mind a BL-ben mind otthon, mind a válogatottban masszív szerepet töltenek be és folyamatos jó teljesítménnyel szolgálnak csapatuknak. Ramos és Pepe-ről is csak annyi negatívumot tudok elmondani, hogy sok sárgát kapnak, tehát nem egy Hummlesek vagy Otigbák ;) akik meccsenként ha egyszer faultolnak. Azt viszont kevesen említik meg h ketten együtt a legtöbb szerzett labdát átlagolják (több mint 4/meccs) és legtöbb felszabadítást vagy tisztázást, hogy is fogalmazzak(több mint 9/meccs). Viszont az álom csapatomban mégsem a kezdőben kapnak helyet, mert Pique még náluk is egyszerűen jobb. Mindössze két sárga, 19 szabálytalanság összese a szezonban 5,6 tisztázás/meccs átlaggal ami a legtöbb a ligában. Shakira büszke gyermeke apjára. 

Jobbhátvéd: 

1. Dani Alves - Barcelona

2. Carvajal - Real Madrid 

3. Javi Lopez - Espanyol 

Dani Alvest gondolom senkinek sem kell bemutatni. Nagyon nagy sportember. Abidal tiszteletére idén 22-es mezben játszik. Ő az a játékos aki nem csak hátul (3,2 szerelés/meccs) de elől is nagyon aktív. Remekül illik a Barcelona taktikájába. A másik játékos nem a sokak által kívánt Arbeloa hanem a játékos aki 22 évesen kiszorítja. Carvajal egy nagyon komplett kész játékos már 22 éves korára labdával és labda nélkül is feltalálja magát. Ő is az a játékos aki rendre fellép segíteni a támadásokat, mindezt hatékonyan teszi. Passzjátéka nagyon is illik a Reáléba. A harmadik helyre pedig a szokásos meglepetés embert hoztam, aki most nem más lett mint a 28 éves sokadik Lopez. Ő egy nagyon elit játékos. 3 labdaszerzés meccsenként 3 felszabadítás és 5 szerelés mellett és ez csak az átlagos teljesítménye. Meccsenként 11x teszi tönkre az ellenfél támadásait csak ő. Gondoljunk csak bele mennyire hatalmas szám is ez. Dani Alvesnél ez a szám csak 7 persze neki kevesebb lehetősége is van rá. 

Védekező középpályás:

1. Xabi Alonso - Real Madrid

2. Gabi - Atletico Madrid 

3. Sergio Busquetz - Barcelona

A liga másik nagy legelfogadatlanabb játékosa Sergio akineki a nevéről mindenkinek csak az ugrik be, hogy színész. Pedig micsoda játékos ő, taktikailag a legfontosabb szerepe van a Barca támadásaiban. NEM VICC. GOndoljunk csak bele, hogy a PL-ben remeklő Arsenal legjobbja Song nem képes huzamosabb jó teljesítményre, sőt kiszorítani sem képes, csak 1-1 meccsen játszik. Na ekkora feladata van Sergionak. Ha megnézzük a játékát egyből szembetűnő, hogy minden támadás tőle indul, a Barcelona nagy taktikája igaz erről cikket is lehetne írni, de most inkább kifejtem itt akit nem érdekel ugorjon pár sort. Tehát a Barca taktikája az, hogy elvesztett labda után egyből megpróbál labdát szerezni, agresszívan letámad pár másodpercig, mivel ilyenkor van egy csapat a legjobban megilletődve, tehát ilyenkor a legsebezhetőbb. Majd ha nem jön össze a a labdaszerzés és abból a kontra akkor gyorsan visszazárnak és leparkoltatják a buszt. Majd miután labdát szerez a Barca hátul figyeljétek meg Segio kb 3 mp-en belül ott terem és elkéri a labdát, majd abból indítja Iniestát vagy Xavit. Ismétlem Sergio egyből ott van. Ő teremti meg azt az egyensúlyt, ami az 5 támadó és a 4 védő között fent marad. labdaszerzés után ha a Barca nem tud indulni figyeljétek meg egyből megint hozzá kerül a labda és onnan próbálja mélységből megjátszani. Persze csak rövd gyors passzokkal. Segionak az egyik legfontosabb szerepe van a csapatban, ezért sem értem mit kap annyi kritikát. Persze jó lenne megnézni, hogy egy másik csapatban mit alkot, ezért sem első. Helyette első a nagy meglepetésemre Xabi aki képes sokadszorra megújulni. Már a Liverpool 2005-ös BL sikerében is nagy szerepe volt, erre 9 évre rá még mindig meghatározó tagja az adott csapatának, de mostmár a Reálnak. A második emberem Gabi aki igazából egy félember, mert Tiagoval ketten alkotják azt a masszív középpályát, amit Sergionak egyedül kell, de Gabinak jobbak az egyéni statisztikája ezért került előrébb. 

Támadó középpályás: 

1. Fabregas - Barcelona 

2.  Rakitic - Sevilla 

3. Isco - Real Madrid. 

Itt volt a legnehezebb döntenem, igazából már beírtam mind a 6 variációt ahányféleképpen be lehet őket írni. Egyszerűen mindegyik mellett és ellene lehet érvelni. Tudásilag mindenképpen Fabregas az első aki lassan kiszorítja majd a kezdőből Xavit és átveszi a helyét a Barcelona nagy csapatában, de ellene szól, hogy ő most igazából kirobbanthatatlan játékos a csapatában? Ha eltűnne ártana valakinek? Jobban megfogalmazva pótolhatatlan? Igazából senki sem pótolhatatlan, Fabregas igazából minden csapatban kezdő lenne, midnen csapatban meghatározó lenne, de valahogy nem érzem rajta, hogy neki minden meccsen játszania kellene, mert csak vele lehet nyerni. Szívem szerint Rakiticet írnám aki szerintem közel olyan jó mint Fabregas csak Rakiticről már leírtam igazából a véleményemet pár cikkel ezelőtt és ugyanez mondható el Iscoról is. Akit érdekel, tessék visszakeresni. ;) 

Jobbszélső:

1. C.Ronaldo - Real Madrid 

2. Neymar - Barcelona

3. Pedro - Barcelona 

Na itt már komolyan fáj a szívem, hogy ki kell hagynom egy 14 gólos Griezmannt. De nem tudok mit csinálni, egyszerűen Ronaldonál nincs jobb játékos. Neymart gondolom senkinek sem kell bemutatni. Pedro pedig elképesztően jó játékos lett. Megint mindenkinek csak azt tudom mondani tessék Barca meccset nézni. Pedro valami elképesztően jó játékos. Durva, hogy a Barcának van 3 szélsője akit kedvére váltogathat és mindig a csapat erősségévé válik. 

Balszélső: 

1. Alexis Sanchez - Barcelona

2. Bale - Real Madrid 

3. Vela - Real Sociedad 

Elképesztően sok jó balszélső van a Laligában. Még az előző posztnál csak Griezmannért fájt a szívem, most Turanért, Di Mariaért és Suasaétáért egyszerre, de nem lehet mit csinálni, akik ott vannak megérdemelten vannak ott. Sanchez idén Messi távol létében egyértelműen a Barca legjobb játékosa lett. 14 gólja mellett már 5 gólpassznál jár. 19 pontjával pedig megkockáztatom, hogy vezeti a kanadai táblázatot a saját csapatában. Balenek kicsit megelőlegezem a bizalmat, mert ő nehezen szokott bele a ebben a bajnokságba, kérdés egyáltalán sikerült e már neki. Eddigi meccsei: Egy jó, egy rossz, egy jó, egy rossz, két jó, egy rossz, 3 rossz, 2 jó, egy rossz, egy jó... stb és ez megy a világ végezetéig. Nem elég konzisztens de ezt annak fogom fel, hogy új. Tavasszal változást várok ebben tőle.Azt viszont meg kell jegyezni, hogy amikor jó, akkor piszkosul jó és a csapat egyik legjobbja. Fél év alatt 9 gólt szerzett és 8 gólpassznál jár. Annyira azért nem kell szégyenkeznie, de szerintem lesz ő még jobb is. A harmadik emberem pedig Vela lett, akiről már ugyancsak kifejtettem a véleményemet az ezelőtti cikkben. Jó olvasást ahhoz is. 

Csatár: 

1. Messi - Barcelona 

2. Costa - Atletico Madrid 

3. Benzema - Real Madrid 

Szerintem egyik embert sem kell magyarázni. Costa 20 gólnál jár. Messi 11, Benzema 13. A legjobb játékosok a legjobb csapatban. 

Most pedig összegezzünk: 

A kezdő csapatba 5 db barcleonai és 6 db madridi fért be. Tehát a főváros még mindig jobb, persze abból a 6 játékosból 2 ateltico madridi.

 

Szólj hozzá!

Címkék: laliga best11

Bundesliga Best XI.

2014.02.12. 14:49 jones4

Miután kiveséztem a csapatok jelenlegi helyezéseit, most úgy fair ha a játékosok jönnek, bár nem mind, hanem csak a legjobbak. Ebben a cikkben leírom az általam legjobbnak gondolt kezdő 11-et egy adott bajnokságban, plusz adok alternatívákat is. Hol 1-et, hol 2-őt. A felállás, egy sima 4-4-2 lesz, tehát maradunk konzervatívak, de különösebb  szabály nincs, csak színtiszta vélemény. Vigyázat: szubjektivitás veszély.

Kapus: Mi számít egy kapusnál? 1. Ne potyázzon 2 legyen rutinos 3 irányítsa a védelmet 4 ne kapjon sok gólt 5 a kirúgásai viszonylag emberhez mennyen. Ezt az öt pontot figyelembe véve annyira nincs nehéz dolgom, mert a Bayern messze kimagaslik a mezőnyből és a legjobb kapusuk is nekik van. Tehát az első helyezetten nem kellett sokat gondolkodnom. Valójában a másodikon sem, mert ter Stegen egyértelműen hatalmas munkát végez hétről hétre a M'Gladbach sikeréért, nem hiába akarja leigazolni a Barcelona Valdes helyére. Mivel se Hildebrand, se Weidenfeller sem alkot maradandót ebben a szezonban, viszont a harmadik hellyel tényleg nehéz dolgom van. A cserekapus cseréjének a Leverkusen kapusát választottam, mert rendkívül fiatal és mindösszesen 20 gólt kapott. A kirúgásain van még mit fejleszteni, de ez legyen a legkisebb baj. (Az egyetlen poszt ahova 3 játékost választottam)

1. Neuer - Bayern München

2. ter Stegen - Möchengladbach

3. Leno Bayer Laverkusen

Balszélső: A ránézünk egy általános kezdőt tizenegyre hamar rájöhetünk, hogy a szélső védőknek van a legkevesebb ügyességük és tudásuk a focihoz. Annyi kell, hogy ballábas legyél és viszonylag gyorsan fussál. Viszont a mai futballban lassan a szélső védő lesz a leghálátlanabb poszt. Folyamatos elvárás, hogy rendre fussunk fel, de adott esetben érjünk is vissza, miután visszazártunk, bárki jön 1-1-ben nem szabad, hogy megverjenek. Miután leszereltük emberünk, újra rohanás föl segíteni a támadásokat, majd a labdát jól beívelni középre. Sok feladata van egy szélső védőnek, főleg ha a bal oldalon játszik, igazi értéknek számít ha egy csapatnál van ilyen. Az első választottam megint egy München játékos, Alaba személyében akiről elég csak annyit elárulnom, hogy Lahmtól vette el a pozícióját. Szerintem ennyi elég és mindenki elhiszi, hogy jól döntöttem. A cseréjének pedig Ricardo Rodriguezt választottam, akire a fenti leírás nagyon is illik és már 3 gólnál és gólpassznál jár a szezonban.

1. Alaba - Bayern München   

2. Rodriguez - Wolfsburg 

Középső védő: 4-4-2-nél kettő kell belőle, plusz néha nem árt ha van egy tartalék, ha esetleg valamelyik kisárgázná magát vagy netalántán megsérülne. Legjobb döntés egy Hummels-Naldo kettőssel való kiállás lenne szerintem Dantéval a padon. Hummels és Dante is 6-6 tisztázást hajt végre egy meccsen, közel 3 szerelést és 3 labdaszerzést hajtanak végre. Dante ettől kicsit elmarad, plusz ő lényegében többet szabálytalankodik mint elődei, ezért is ő lenne a csere.

1. Hummels - Dortmund

1. Naldo - Wolfsburg

2. Dante - Bayern München

Jobbhátvéd: Egy jobbhátvédtől lényegében ugyanaz várható el mint egy bal oldalitól, csak mivel több jobb lábas van ezért ennyivel könnyebb ide játékost találni egy csapatnak. A kezdő játékosom mindenképp Westermann lenne aki szerintem a jelenlegi mezőny legjobbja, szinte mindenkinél többször szerel és több labdát szerez, a mezőnyben. A második helyezettem pedig Uchida.

1. Westermann - Hamburg

2. Uchida - Schalke 

Középső középpályás: 

1: Alcantara - Bayern München

2. Mikhtaryan - Dortmund

3: Bardelj - Hamburg

Mivel ez egy eléggé szubjektív bejegyzés ezért rájöttem, hogy nem azt fogom megmagyarázni, hogy kik közül és miért döntöttem, hanem a döntésem mellett hozok fel érveket. Mi fontos egy középpályásnak? labdaszerzések elsősorban, passzolási mutató, stabilitás megadása a csapatnak. Sokak által kritizált Guardiola taktika egyik kulcsa Alcantara. Legtöbb sikeres passza messze neki van a kezdőben (90/meccs) és elég magas százalékkal (90%) hozza. Második választottam Mikhtaryanról ez már nem mondható el, de ő már 5 gólpasszt viszont kiosztott 3 gólja mellett. A teljesítménye egyelőre nagyon hullámzó, képes rendkívül jó meccsekre és rendkívül pocsékokra is, de amikor formában van akkor érdemes az eurosport 2-re kapcsolni. Harmadik választottam nem lehet annyira ismert és a kérdés is felmerülhet, hogy ő már a második Hamburg játékos erre lehet kiesnek majd a bajnokságból. Bardelj a hosszú labdák és a cselezés nagy mestere, mármint nem kell Ronaldo-i magasságokra gondolni, de a középpályán szinte lehetetlen leszerelni. Ő egy igazi gép, jó védőjátékos. Messze kitűnik a csapatából. Meccsenként 4 szerelés és 4 szerzett labda rendkívül jónak mondható. 

Támadó középpályás:

1. Götze - Bayern München 

2. Firmino - Hoffenheim

3. van der Vaart - Hamburg 

Nem igazán közkedvelt pozíció ez a nagy csapatoknál. Götze is inkább a csatárt játszik, Guardiola Messi szerepkörét bízza rá, szerintem sikerrel. 6 gólt rúgott már Götze. Másod helyezettnek Firminot gondoltam, akinek a játéka szemkápráztató, 22 éves létére a legjobb játékosa a Hoffenheimnek. 9 gólnál és 7 gólpassznál jár már idén. van der Vaartnak is jó szezonja van bár valamivel elmarad Firminhoétól. Ami elvárható egy támadó középpályástól, hogy vezér legyen, szervezze a játékot, mozgassa a társakat és sok gólpasszt adjon. Szerintem ez a három játékos ezeknek a kritériumoknak megfelelt. 

Jobbszélső: 

1. Farfan - Schalke 

2. Robben - Bayern Müchen 

3. Sam - Bayer Leverkusen

Szerepkör: Gyorsaság, labdaügyesség, gólérzékenység. Talán ezek a legfőbb kritériumai ennek a pozíciónak. Farfan szerintem a leggyorsabb játékos a bajnokságban meccsenként 3 szor minimum elrobog a jobb oldalon, míg kevesebb mint 2x tudják csak megállítani. Idén már 7 gólt szerzett, mint mind a hárman. Robbent gondolom senkinek sem kell bemutatni, a labdától nem szívesen szabadul, nem is örül ennek Guardiola Müller már több lehetőséget kap a posztján. Samnek van a legtöbb gólpassza szám szerint 7, de őt is szerelik le a legtöbbször. 

Balszélső: 

1. Reus - Dortmund

2. Ribery - Bayern München 

3. Draxler - Schalke

A Bundesliga legerősebb posztjának számít ez, szerintem ők 3 a világ összes csapatában megállnák a helyüket. Választásomat nagyon nem kell ecsetelni, érzelmi alapon döntöttem. Reus 6 évvel fiatalabb Riberynél és hasonló számokat hoz. Draxler a legfiatalabb, ő igazi tehetség 20 évesen nagyon jó teljesítményt nyújt, ezért is inkább őt ültettem a képzeletbeli padomra Huszti helyett. 

Csatársor:

1. Lewandowski - Dortmund

2. Kießling - Bayer Leverkusen

3. Mandzukic - Bayern München

4. Ramos - Hertha Berlin

Mi számít egy csatárnál? Az, hogy mennyi gólt lő, semmi más, egy csatár játszhat rosszul 89 percig, de ha a végén győztes gólt szerez, mindenki őt ünnepli. Semmi elvárás, csak annyi, hogy minél többször bevegyék az ellenfél kapuját. Névsoromnál is ez döntött. A Bundesliga gólvágóit ültetném le a padomra. Azért is írtam két cserét, mert csatárból sosem elég. Mind a 4-en már 10 gól felett lőttek a bajnokságban és közülük fog eldőlni a gólkirály is. 

Mindenkinek aki olvasta még egyszer mondom, hogy ez egy félig szubjektivitáson, félig játéktudáson, elért eredményeken alapul. Akinek kimaradt a kedvence sajnálom! 

Tehát a csapat a következő: 

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga best11

Breaking News - Mo Cheeks lapátra került.

2014.02.09. 20:15 jones4

Az idei szezonban sem a sokak által gondolt Woodson se Brown nem lett az első áldozat. Helyette lett Mo Cheeks A Detroit Pistont ex head coach-ja. Sok Pistons fannak a következő kérdés jut eszébe: Dumars miért nem? Ugye Dumars az a GM(tegnap már megtanultuk mi az) aki Wade, Melo, Bosh helyett elhozta azt a Milicicet a draton 1/2-esként aki 28 évesen már nincs is a ligában, helyette viszont jókat pecázik Szerbiában. 

Miért kellett repülnie Cheeksnek? Egyáltalán miért pont ő? 

Cheeks tavaly még a Thunder padján ült, mint első számú segédedző, majd idén nagy meglepetésre Dumars őt nevezte ki edzőnek, többek kötött Hollins helyett. Szerintem azért kellett ennyit várni a távozására, mert még elsőéves volt és rookie edzőket nem divat pár hónap után kirugdosni. Na de miért is kellett repülnie? Elsősorban nem találta meg a megfelelő rotációt a csapat köré, másodsorban pedig semmit nem adott hozzá taktikailag a meccshez. Nagyjából a két fő feladatát sem tudja elvégezni, akkor olyan piti dolgokról ne is beszéljek, hogy védekezés, motiválás, edzés, stb... Amit lehetett Cheeks elrontott, de azt valljuk be nem volt könnyű dolga, de ez inkább már Dumars sara. 

Mit vétett Dumars? 

Első hibája Cheeks kinevezése volt egyértelműen. Másodrész a csapat szerkezete eléggé kérdéses. Ha megnézünk egy line-up-ot. Egyből feltűnhet, hogy 4 irányító van a csapatban, 1 bedobó, 3 kiscsatár, 4 erőcsatár és mindössze egy center. Az az egy árva bedobó is Cadwell-Pope aki masszív 25 percet kap rookieként, ami egyértelműen sok neki. Aki még SG poszont játszik, az Kyle Singler aki a londoni trükkös dobásain kívül nem sok mindent csinált még eddig az nba-ben, ő sem szolgált rá a masszív 25 percre. Ehelyett Datome és Jerebko teljesen el van felejtve. Természetesen ez megint csak Cheeks hibája de milyen csapat az, ahol a magas ember cseréke Villanuevának és Harrelsonnak hívják. Ők ketten semmit nem tudnak hozzáadni a meccshez, ehelyett egy PF kezd SF poszton teljesen megölve a játékot. 

Mi várható ez után? 

Dumars 8. rossz edzője után kinevezi a 9.-et is, a Trade deadline-kor nem történik csere majd évvégén lelép és elmegy a Magichez. 

Kik lehetnek az edzők?

Két lehetséges névről hallani, az egyik a mindenki által kívánt Lionel Hollins az ex-Grizzlies hc aki nagy meglepetésre eddig még nem talált csapatot. A másik lehetséges választás Rasheed Wallace lehet, aki masszívan reklámozza magát, hogy ne csak mint játékos hanem mint edző és ülhessen a Detroit Pistons padján. Nem kérdés, hogy elég már az újonc edzőkből, Hollins lenne a jobb döntés, persze megint csak felmerül a kérdés, hogy egy védő orintált edző mit kezdene Jeningssel egyáltalán megéri megölni a legkreatívabb player játékát. Aki még szóba jöhet bár kevés az esély az Jeff van Gundy aki elvileg dobná a kommentálást és újra kipróbálná magát mint edző. Meg persze az év edző George Karl is szóba jöhet. De ha Dumarson múlik úgyis egy negyedik név jön majd. 

Hogyan kellene folytatni? 

Először is el kellene dönteni, hogy a csapat Monroeval vagy nélküle gondolja el a jövőjét. Szerintem nélküle érné meg folytatni, mert talán idén ő teljesít a legrosszabbul a húzó emberek közül és Smith egyértelműen nem szeretne a padról jönni. Pedig ha marad minden akkor az lenne a legkézenfekvőbb. Stuckey és Villanueva lejáró mind a ketten 8-8 millió, meg lehetett volna próbálni Denget elhozni, helyette Dumars maradt a seggén, persze nyáron még el lehet. A kérdés, hogy mennyire szeretne a PIstons luxusadó fölé menni, mert Monreonak burd jogai vannak és ha Dumars hoz egy SF-et akkor egész jó kis csapat lehet belőle. Az biztos, hogy nyáron lesz 10+ millió hely igazolni egy SF-et aki tud triplázni és nekifutni egy Jennings-KCP-SF-Smith-Drummond kezdővel, ami akár messze is eljuthat a playoffba, a padon múlna, ami egyelőre nagyon gyenge, de mindenki reménykedjen egy jó Dumars mentes nyárban. 

 

Végszóra pedig még annyit, hogy Today is good day! Good bye MO! You were a good player, but a bad coach! 

Szólj hozzá!

Címkék: nba pistons

Cleveland Cavaliers - Chris Grant era

2014.02.08. 14:36 jones4

Megtörtént az első GM azaz általános igazgató lapátra tétele az NBA-ben tehát, a profi Észak-Amerikai kosár ligában. Az első áldozat Chris Grant lett, akinek a helyét David Griffin vette át. Dan Gilbertnek(csapat tulajdonos) valakit hibáztatnia kellett az évek óta tartó rossz szereplés miatt és mivel Mike Brown edzőnek még négy év hátra van a kontraktusából, ezért drága mulatság lett volna elküldeni, helyette a Gm látta kárát, hozzáteszem jogosan, bár a franchise szerintem onnantól kezd majd javulni, hogy Brown is elmegy. 

Az idei szezonban a sokak által rájátszásba (PO) váró csapat messze tudása alatt teljesítve csak 16-33-os mérleget tud felmutatni ezen a gyenge keleten is. De most beszéljünk egy kicsit Grant munkásságáról. Kb. 8 és fél éve dolgozik a Cavaliersnél először mint segéd majd miután 2010-ben elküldték Ferryt, mert nem tudtam megtartani LeBron Jamest napjaink legjobb kosárlabdázóját Grantet nevezték ki európai szemmel főnökké a Cavaliers franchisenál. Ha megnézzük az elmúlt négy évet számokban, A Lebron korszak(2003-2010) utáni időszakot egyáltalán nem mondhatjuk, hogy rózsás lenne: 
2010-11 19-63-as mérleg
2011-12 21-45 (csonka szezon volt a lock out miatt)
2012-13 24-58
és az ide szezonban ahogy már írtam, 16-33-as a mérleg. Tehát még azt sem mondhatjuk el, hogy folyamatosan fejlődne a csapat. Pedig lenne rá okuk évről évre előkelő draft pozíciókat kap a Cavs, de Grantnek ez is kevés. Nézzük tehát, hogy kiket sikerült választania: Talán egyedül a 2011-es választásait lehet egy picit megvédeni. 1/1-es cetlije volt a Clevelandnak, nem kellett sokat gondolkoznia elhozták a jövőbeli franchise playert Kyle Irvinget, Uncle Drewt aki eddig rá is szolgált teljesítményére, bár idén kicsit ő is visszaesett. 1/4-el egy kanadai srácot Tristan Thompsont választotta, aki az első kosaras aki dobókezet váltott pályafutása alatt, annyira pocsékul ment neki a dobás, bár ő választását sem érheti sok panasz ezen kívül, mert masszív dupla-dupla gyáros és a kezdő csapatban kapott helyet. Második körös választottja az a Harper lett aki nincs is a ligában, ehelyett egy pickel később Kyle Singler lett a választott aki most Detroitban kap masszív perceket. A csapat valamivel jobban teljesít mint tavaly jönnek is a optimista szurkolók, majd a 2012-es draft ahol a csapatnak megint csak két elsőkörös draftpickje van, a szokásos 1/4 és az 1/24 amit tovább is cseréltek LA-be. 1/4-el idő előtt elhozták Dion Waiterst mondván kell még jó pontszerző a padra. Helyette lehet volna még választani Drummondot vagy akár Lillardot is aki kis egyetemről nagy számokat hozott, ő róla is látszott, hogy scorer típus lesz vagy Barnesot akit most elkapott a shophomore slump, de a tavalyi szezonban rendkívül bíztatóan játszott ehelyett a már említett Waiterst hozták, aki egy hosszútávú projektnek tűnt, mert még a saját egyetemén sem számított kezdő játékosnak. Nem túl acélos választás, de még ezt is lehet egy kicsit magyarázni, hogy néz ki most a keret? Irving, Waiters, Thompson és Varejao. 3 fiatal és egy rutinos center, csak SF hiányzik (visszavárják Jamest?) Nagyon úgy tűnik, hogy James 4 év után lelép Miamiből és neki próbálnak helyet teremteni. 12-13-ban a csapat újra pocsékul szerepel és újra előkelő helyen várja a draftot és most jön a feketeleves, mert megint 2 elsőkörös pick van Grant kezébe,(+végül 1/17ért cseréltek és elhozták Zellert) de egyikből sem lett eddig játékos. 1/19-el elvitte Karasevet aki eddig ingázik a D-league és a kispad között, a másik választottja pedig minden idők legrosszabb 1/1-ese Anthony Bennett. Grant nagyon szeret idő előtt elvinni játékosokat. 1/4 Thopmson korainak tűnt, Waiters még inkább korainak tűnt, 1/1 Benett húzása pedig egyszerűen érthetetlen. Sokak még 1/10-be se vártak vagy pont a köré. Júniusban kezdett kicsit feljebb lépni a mockokon, de még mindig megmagyarázatlan döntést hoztak. Annyi történt, hogy az utolsó lyukat is betömték a csapatban és hoztak egy túlsúlyos egyetemén erőcsatárt játszó SF-t. Kész a csapat van 4 fiatal kezdő játékos Varejao, padra elhozták Jacket, aki a PO-ban minden bizonyára segíteni fog nekik és Bynum, hogy a festékben is dominálni tudjanak, a keret további részét feltöltötték hasznos kisegítő játékosokkal, mint Miles vagy Gee, a Lakersben jól játszó Clark, a fiatal Zeller. Mindenki happy gyenge kelet nyomás a PO. Erre hopp helyett kopp jött, mert majdnem mindenki teljesítménye visszaesett plusz Bynum sem akart már Clevelandba játszani, így Grantnek utolsó normális döntése az volt, hogy elhozta Denget a Bullstól, de talán sokat adott érte, mert draftpickeket kellett beáldozni és jelenleg úgy néz ki, hogy Deng nem akar hosszabbítani és James vajmi kevés eséllyel fog kikötni Clevelandban nyáron. 

Összességében annyi látszik, hogy Grantnek messze nem sikerült újjászervezni a Cavs keretét és egyre messzebb kerülnek a keleti rájátszástól, ellenben az viszont nem az ő hibája, ha Brown nem tudja fegyelmezni a játékosait és megtalálni az adott rendszert rájuk. 

Szólj hozzá!

Címkék: nba cavs

Premier League - 24. forduló értékelés (2/2)

2014.02.07. 18:39 jones4

Elérkeztem a top bajnokságok kisebb értékelőinek a végéhez, de ne bánkódjon senki találtam témát a következő napokra is, ott jobban majd előjön a szubjektivitás, viszont a következő blogsorozat csak a jövőhéttől érkezik. Addig is még itt van a PL-ből a középmezőny eleje. 


7. Manchester United 40 pont.

Múlt: Kicsit deja vu érzésem van. Egy lista ami a Manchester United (későbbiekben csak MU) nevével kezdődik. Hát igen, az elmúlt években megszokhattuk, hogy mindig a United a legnagyobb esélyes, szinte minden sorozatban. SAF nyugdíjba vonulása után viszont most egy új korszak kezdődik, egy kicsit szomorúbb egy kicsit sikertelenebb, de nem kell félni. Moyes tudja mit csinál. Papíron a 4. legerősebb gárda, ha a keretek értékét nézzük, sok a sérültjük és nehéz egyelőre átállni Moyes rendszerére. Nem kell stresszelni, nem kell haterkedni, ez az év csak azt bizonyítja, hogy mennyire nagy edző is volt SAF, ez nem Moyes szegénységi bizonyítványa. Moyes egy nagyon jó edző. Meg lehet nézni, hogy milyen eredményeket ért el az Evertonnal. A legjobb választás volt a piacon. Sokan Laudropot vagy Villas-Boast szerettél volna. Érdékes, hogy mára már mind kettő munkanélküli. Mourinho meg ugye nem olyan edző amit Manchesterben megkövetelnek. Ha neki nem tetszik valami lelép, ha neki nem tetszik valaki ültetni. Ha neki valami nem tetszik már megy is az egymásra mutogatás. Moyes egy hosszútávú projekt, nem 1 év alatt fog eldőlni a csapat sorsa. De nem is szaporítanám tovább a szót, a lényeg, hogy MU fanok mostantól visszatérhetnek a földre. 

Jövő: Kicsit kínszenvedéses időszak fog következni, de két év leforgása alatt, szerintem újra faktor lehet a MU-ból. Újra megkaphatja a nagy csapat béli státuszát. Ezért ezt üzenném minden MU fannak:

 

Legjobb játékos: Kicsit visszatérek a találós kérdésekhez, szerintem nem lesz nehéz, tehát: ki vagyok én? Evertontól érkeztem a Unitedhez, minden évben meglebegtetem, hogy eligazolok, de végül mindig maradok. Kinézetem hajaz egy disney figuráéra. 

Legjobb tehetség: Ahogy megnéztem a keretet, rájöttem, hogy nem igen van fiatal játékos a keretbe, de aki az, az rendkívül tehetséges. Ugye 3 21 éves vagy fiatalabb játékos lépett pályára a vörös ördögöknél, ugye azóta Zahának mennie kellett, kérdés mekkora szerepet játszik az eligazolásában, hogy szemet vetett Moyes lányára vagy csak elküldték fejlődni a tavalyi szezon legjobb Championship játékosát. Öröm az ürümben, hogy a Cardiffhoz került, amit két éve szidott, hogy miért van a PL-ben ha nem is angol csapat. Tehát, eléggé hollywoodos Zaha sorsa pedig még csak most lenne nagykorú az Egyesült Államokban. Maradt két játékos. Maradt és Jones aki sosem fél is mindig jó képet vág és Januzaj aki ha most kézilabdáról beszélnénk legalább 5 ország válogatott mezét magára húzhatná. De mivel ez foci ezért csak 1 országot képviselhet és a legfrissebb hírek szerint Anglia mellett döntött. Januzajjal ellentétben én választani nem tudok, megosztva kapják meg. Szerintem így igazságos, mivel mind a ketten elég sok játékpercet lopnak el az öregektől és hétről hétre folyamatosan bizonyítják nem véletlenül vannak játszanak a MU-nál. 

Don't be a phil fool! 

Érkezett: Mata Kb 50M-ért. Tavaly szezonban a Chelsea szerintem legjobb játékosa volt, idén lehet, hogy a nagy rivális MU legjobb játékosa lesz. Hogy miért adták el? Szerintem ezt csak Mourinho tudja. Mindenesetre a MU fanok örülhetnek ennek

Távozott: Elég sok játékost kölcsön attak. Igazából 3 nevet említenék meg. Macheda>Birmingham City Andersen>Fiorentina és Zaha>Cardiff. 

Osztályzat: Végig próbáltam biztatni a MU fanokat, hogy lesz ez még jobb is, viszont a jegyen mindig meglátszik a nem tanulás ;) 3!

8: Newcastle United 37 pont

Múlt: Összességében ha valaki azt mondja Newcastle igazából egy jó csapat jut az eszembe. Ehelyett három éve kiestek a bajnokságból és tavaly is csak 16. helyen végeztek. Ennek ellenére Pardewel egy "életre szóló" szerzősét kötöttek. Nem gondolom, hogy rossz edző, de biztosan lenne jobb megoldás nála. 

Jövő: A Premier League a legerősebb bajnokság. Míg máshol van 2-3 csapat (Bundesligában például csak 1) akikkel számolni lehet, itt legalább 5-6 csapat van, akinek a végső sikere nem lenne meglepetés. Persze kisebb igen, de mondjuk ha a Tottenham megnyerné a bajnokságot, az csak akkora bravúr lenne mintha a Napoli vagy a Atletico. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy egy Détári mondással éljek: "Dolgozunk tovább". Ez lehet a kulcsszó. Ennyi. Dolgozni kell tovább és reménykedni, hogy minden 3. évben összesjön egy EL-t érő szereplés és minden 10 évben egy BL is. 

Legjobb játékos: Nehéz dolgom van, mert eligazolt. :) Kb, megint ott tartok, hogy ők csapatként jók. Az egész csapat a védelemtől kezdve egy azonos JÓ szintet képvisel. Nincsenek sztárok a keretben, de rengetek jó játékos van. Mivel eddig minden csapatnál mondtam játékost ezért szerintem a Newcastle lesz az első és egyben utolsó csapat ahol ez a tendencia megszakad. 

Tehetség: A valaki végignézi a keretet könnyen rájöhet, hogy nincs hatalmas nagy tehetség a keretben. 21 év alatt csak Haidara van aki a francia bajnokságból érkezett(mint majdnem mindenki), de egyelőre csak epizódszerepet kapott és Sammy Ameobi aki ugyancsak nem örvendhet túl sok játéklehetőségnek, viszont az újságírók elemzők ő jobban tartják mint a bratyót, az viszont már nem rossz referencia. Kérdés látjuk-e majd benne a faktort. 

Érkezet:A rendkívül tehetséges, Luuk de Jong érkezett kölcsönbe.

Távozott: Cabaye>PSG 24M 

Osztályzat: 3/4

9. Southampton 35 pont. 

Utolsó csapat lesz amit elemezni fogok, egyrészt mivel van egy hatalmas nagy szakadás közte és az Aston Villa között, másrészt a többi csapat nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne, de ha van ellenvetés akkor hajrá és folytatom. 

Múlt: Nem volt túl rózsás sosem, tavaly 14. helyen végeztek. Idén viszont előrébb léptek, köszönve annak a lehetőségnek, hogy a PL-ben játszhatnak, mivel napjainkban rendkívül mainstream dolog lett angol klubot vagy venni vagy pénzelni. 

Jövő: Mivel tehát van biztos anyagi háttér, ezért ellehet most már kezdeni az építkezést. Egyelőre a reális cél a középmezőny eleje és ennél jobbat még évekig nem jósolok, de az biztos, hogy elkezdődött valami, valami különleges. 

Legjobb játékos: Mivel rendkívül kevés gólt kaptak szám szerint 27-et. Ami a 4. legkevesebb a bajnokságban és ebben hatalmas nagy szerepe van Lovrennek, akit szinte minden csapat szívesen látna. Mivel a sajtó még mindig egy gyenge csapatnak titulálja a Sotont ezért rendszerint mindenkivel összeboronálják Lovrent, de mivel még csak 24 éves és itt rendszeresen játszhat, ezért ráér még jobban dobbantani innen, főleg, hogy gondolom a fizetése sem lehet kevés. 

Tehetség: Ismét egy védő, ismét a bal oldalon, de most már teljesen a legszélén. Aki ebből még nem találta volna ki, Luke Shawról beszélek ugye, aki 18 éves létére eddig a 24 lejátszott meccsből 21-en kezdett és ráadásul jól is játszott. Ő a tehetség rovatom minta példája. 18 éves létére a transfermarkt nevű oldal már 13 millióra taksálja védő létére az árát. Gyenge csapat játékost nevel projekt legszebb eredményét érte el a Soton. 2003 óta azaz már több mint 10 éve a soton alkalmazásában áll a Shaw, de ha továbbra is ilyen jól játszik már nem sokáig. 

Érkezett: Mivel nincs az a pénz ami ne fogyna el, ezért télen nem igazolt senki, amúgy sem szokás ilyenkor nagyon költekezni,

Távzott: Osvaldo aki nem tudta magát beverekedni a kezdőbe és ezért inkább a Juventusnál próbál szerencsét, egyelőre csak fél évre. 

Osztályzat: 4/5 

Köszönöm mindenkinek aki olvasta a top ligák összefoglalóját. Ne feledjétek, jövőhéttől jön az új téma. Addig sziasztok! 

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague

Premier League - 24. forduló értékelés (1/2)

2014.02.03. 21:31 jones4

Végre elérkezett a világ legerősebb(?), de biztosan legpénzesebb futball bajnokságának 24. forduló utáni értékelése. Nem is akarom tovább szaporítani a szót/rabolni feleslegesen az időtöket. El is kezdem. Annyit zárójelben még megjegyzek, hogy amikor elkezdtem írni a City-Chelseat még nem játszották le, de mire megjelenik majd a blogbejegyzés minden bizonnyal majd tudni fogjuk annak a meccsnek is az eredményét. 

1. Arsenal 55 pont

Múlt: Emberemlékezet óta nem végeztek első négy pozíción kívül, bár reális esély a bajnokság megnyerésére csak idén van a Henry korszak óta, sőt talán ez az év a " most vagy soha" jeligét is megkaphatná, noha ha nyer a City átveszi vezetést, bár fognak még egymás ellen játszani. 

Jövő: Megjósolhatatlan. Aki leírja nekem kommentben az első három helyezettet a 38. forduló után, vendégem egy sörre. Mégis ha tippelnem kellene akkor sem tudok, lehetetlen. Na ebben viszont semmi érdekes nem lenne. Szerintem az Arsenal lesz a 3., de legjobb esetben is csak 2., mert rengeteg a sérültjük és ez korlátozza a rotációs lehetőségeket. Ahol Bendtner a második számú csatár az a csapat nem számolhat semmi jóval, hosszútávon. Igaz Giroud elképesztően strapabíró fizikálisan és erőnlétileg, simán bírja a kettős/hármas terhelést is. Kérdés meddig és megéri-e kockáztatni. 

Legjobb játékos: Giroudot választottam, mert ahogy mondottam elképesztően jól feltudta venni az angol bajnokság ritmusát és lassan a csapat legbiztosabb pontjává növi ki magát. Házi gólkirály 10 góljával, gondolom ez egyértelmű mellette viszont már kiosztott 6 gólpasszt is. Fejjátéka példaértékű, rendkívül gólérzékeny. Mire menne az Arsenal nélküle? 

Legjobb tehetség: Nem lehet választani, az Arsenal mindig is híres volt, hogy szeret fiatal játékosokat vásárolni majd kinevelni őket(és sok pénzért eladni). Viszont inkább mondok kettőt mint, hogy egyet sem. A két választottam pedig, Ox és Wilshere. A tehetség náluk megkérdőjelezhetetlen, sokkal inkább az a kérdés, hogy mennyire tudnak egészségesek maradni, mivel mindketten eléggé porcelán lábúak. Azt viszont előre megelőlegezem nekik, hogy a vb-n az angol csapat meghatározó játékosai lesznek. 

Távozott: Meghatározó játékos nem távozott inkább a fiatal/ kevésbé használt játékosaikat kölcsönadogatták. 

Érkezett: Källström (ingyen) aki elvileg miért is ne, egyből első edzésén megsérült. 

Osztályzat: 5

2. Manchester City 53 pont (egy meccsel kevesebb)

Múlt: Tavaly másodikok lettek, azelőtt elsők, azelőtt megint másodikok. 4 ből 3 x lettek másodikok, ezt azért már tendenciának lehet nevezni. 

Jövő: Természetesen idén már minden esélyük megvan az újabb trófeára és én őket is hozom ki győztesnek, már nem csak azért, mert az általam kedvelt és nagyon elismert (szerintem egyik legjobban undaretedebb, hogy ilyen csúnya szóval éljek) Pellegrini az edző hanem, nekik van szerintem a legerősebb és legmélyebb keretük. Ahol egy Agüero kiesését. Dzeko, Jovetic, Negredo tudja pótolni, ott nagyon nem kell izgulni. Barcelonát szerintem ki is ejtik. A bajnoki győzelmükre azonban nagy téttel nem merek még fogadni. 

Legjobb játékos: Itt is azért sok játékos hirtelen eszébe jut az embernek. A szakmai alapon nem is tudok dönteni. A szubjektív véleményem, pedig Yaya Touréra esett, a legjobb afrikai játékosra. Szerintem ő a motorja ennek a csapatnak, aki képes eldönteni és uralni egy meccset, akire mindig lehet számítani, aki 30 éves korára is még 30M fontot ér. Yaya Touré egyik kedvenc játékosom, öröm nézni a játékát. Ő is szerintem a premier league legalulértékeltebb középpályása. 22 meccsen 12 gólt, ami azt jelenti, hogy minden második meccsén biztosan betalál. Szerintem a döntésem mellett tovább nem kell érvelni, aki nem hiszi járjon utána ;) 

Tehetség: Kezdőben nem igen kapnak lehetőséget, nem is tudnak, mert állandó nyomás van a Cityn minden meccsen. Kapásból két ismeretlenebb játékos ugrott be. A svéd Guidetti és a holland Karim Rekik aki egy nagyon tehetséges védő, míg előbbi egy gólérzékeny, de erősen meccshiányos csatár. Viszont mivel ők nem játszanak jelenleg a Cityben ezért Nastasicot választottam végül, aki ugyancsak nagyon tehetséges védő. Idén már 10x lépett pályára kezdőként a PL-ben. Bevallom engem még nem győzött meg, de az a puszta tény, hogy Demichelissel és Lescottal rotálva van folyamatosan a keretbe 20 évesen megsüvegelendő. Mivel egy védő olyan mint a bor, minél öregebb annál értékesebb, szerintem hatalmas javulás várható még tőle(fifában azt hiszem ezt most csak beblöffölöm ő lesz a legjobb védő 2020-ra). 

Távozott: kölcsönadogatások történtek itt is. Egyet kiemelnék viszont Guidetti a Stokehoz került, érdemes lesz figyelni rá szerintem. 

Osztályzat: 5 

3. Chelsea 50 pont (1 meccsel kevesebb) 

Múlt: Mint ha a tavalyi évet kopiznák, májusban is City mögött kullogtak a kékek, igaz még nincs vége a bajnokságnak elsülhet ez akár rosszul és jól is. 

Jövő: Mourinhonál sosem lehet tudni, hogy most rombolni jött(Real) vagy építkezni (Inter) van egy statisztika, hogy minden második csapatával BL győztes lesz Mourinho, bár most szerintem a kékek jobban örülnének egy PL győzelemnek. 5 pont (ami lehet 2 is) a lemaradás, nem behozhatatlan, mindenesetre az ő oddsukat adnám a három éllovas közül a legnagyobbra. Nem csak a helyezésük miatt, bár szerintem még így is másodikok lesznek. Tehát tippem: City, Chelsea, Arsenal. Lehet kicsit érzelmi alapon is döntöttem. Visszatérve a kékekhez a BL-ben a Galatasarayt, kapták. Sokan csak legyintenek, hogy áhh, biztos továbbbjutók, de szerintem ez korán sem ilyen egyszerű. Az leszögezhető, hogy az ő ellenfelük a legkönnyebb a riválisokkal szemben, de egy kiesés sem számítana hatalmas blamának részükről, legalább is szerintem. 

Játékos:HA nem vesszük figyelembe a védelmet akkor egyértelműen a belga, mármint nem Lukaku (bár ő is lehetne, ha nem lenne az Evertonnal) hanem Eden Hazard. 23 éves de szerintem már most is egyik legjobb a posztján a világon. Top5 mindenképp. A 17-es a kékek legbiztosabb pontjának mondható. 9 gólt és 5 gólpasszával pedig eléggé kitűn, ha a kanadai táblázatot nézzük. A következő játékos Lampard a 7 pontjával, tehát csak fele annyit szerzett. Ezért is írtam, hogy vagy ő a legjobb a a teljes védelem, ami a legkevesebb gólt kapta eddig a PL-ben. 

Tehetség: 22 évesen nem tudom, hogy egy játékos mennyire mondható még tehetségnek, de kérlek nézzétek el nekem. Mindenképpen őt akartam választani, mert ő is megérdemel annyi szót, hogy 22 éves létére kiszorította és átadólistára küldte Matat. Azért ez nem kis feladat. A tavalyi szezon legjobb játékosát szorította ki, ez mindenképp említésre méltó. Szerintem támadáson kívül ami mellette döntött az a védekezése volt, ugye Mata és a védekezés nem rokonfogalmak, Oscar viszont nem rest védeni a kaput. Viszont, hogy ne egy 22 éves legyen a legnagyobb tehetség ezért megemlítem a szerintem sokak által még nem nagyon ismert Josh Mceachrant, aki jelenleg a Wigant erősíti kölcsönjátékosként ősszel még a Watfordot erősítette, jövőre pedig minden bizonnyal a West Bromhoz megy. (if you know what i mean)

Érkezett: Zouma, a legnagyobb francia tehetség szerintem poszttól függetlenül. Ára 14M (legjobb tudásom szerint marad is még a Saint Etiennél. Salah és Matic érkezett még előbb egy svájci jobb szélső, aki 13M-ért érkezett a Basel csapatából. Utóbbi 25M-ért érkezett a Benficától. 

Távozott: Teljesség igénye nélkül: Bertrand> Aston Villa kölcsön, Essian > Milan szintúgy. Mata a kegyvesztett > MU 50 M és ami számomra a nagyobb meglepetés, hogy De Bryune ilyen rövid idő után elhagyja Londont és Farkasvárba veszi az utat. :)

Osztályzat: 4. 

4. Liverpool 47 pont

Múlt: Tavaly 7. helyen végeztek 61 ponttal, idén a pontjaik 80%-át már megszerezték 14 fordulóval a vége előtt, tehát ha a 14 meccsből 5x nyernek és 9x kikapnak már jobban teljesítenek mint tavaly. Jól kezdték a szezont, aztán kicsit visszaestek, ha lehet így fogalmazni. Helyezésük stabilizálódni látszik mivel az elmúlt 6 meccsen nem kaptak ki és továbbra is ilyen ütemben termelik a pontjaikat 74 ponttal fognak zárni ami tavaly 4. helyezést ért volna, amit szerintem minden L'pool drukker jelenleg aláírni. 

Jövő: Előre szerintem nem igazán tekingethetnek, legfőbb céljuk idén, hogy a 4. helyet megszerezzék. Először is piszok nehéz dolguk lesz, mert 10 ponton belül 4 csapat is tanyázik, de erről még később. Ha jósolnom kellene, 4. helyre hoznám ki őket, de csak is az uruguay-i miatt. 

Legjobb játékos: Kérdés ez valakinek is? 19 meccsen lépett pályára és 23 gólt szerzett, mellette kiosztott 7 gólpasszt, 11x kapta meg a meccs legjobbjának járó díjat. Elképesztő forma., ritka tehetség a PL jelenlegi legjobb csatára, sőt talán legjobb játékos. (szerintetek?) 

Tehetség: Coutinho, aki 1x brazil válogatottnak mondhatja már magát. Azt nem mondanám, hogy ott lesz a vb-n, de 2018-ban ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik simán ott lesz. Pályára kerülésben nincs könnyű dolga, mert olyan jó játékosok játszanak a posztján mint Sturridge aki már 14 gólt szerzett a szezonban, vagy az ugyancsak hatalmas tehetségnek számít Sterling vagy mondhatnám Hendersont is vagy a Chelseatől kölcsönbe kapott Wiganben szebb napokat is megért de még mindig rendkívül fiatal 90-es születésű Victor Mosest. Tehát könnyű dolga nincs Coutinhonak, főleg ha azt vesszük, hogy a "vámpír" nem az önzetlenebb játékosok körébe tartozik, de még így is 17x lépett pályára kezdőként tehát megbízik benne Rodgers és ő is látja benne a potenciált, nem csak a levegőbe beszélek.

Érkezni nem érkezett senki, csak Flanagan került az első csapathoz.

Távozók listáján pedig pusztán csak ifik neve szerepel.

Osztályzat: 5 

5. Everton 45. pont

Múlt: A Pool mögött egyből a városi rivális tanyázik mindössze 2 pont lemaradással tehát még bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Tavaly a kékek nagy örömére sikerült a L'pool 2 ponttal és 6. helyen végezni. 

Jövő: És ezt idén sem szeretnék másként. Az biztos, hogy Martinez edző nem végez rossz munkát, de idén szerintem kevesek lesznek ehhez és meg kell majd elégedniük az EL résztvevő pozícióval. 

Játékos: Könnyű dolgom lenne, ha Fellaini még itt lenne, de mivel elment erősíteni(?) a Unitedet ezért most kicsit meg vagyok lőve. Mivel az Everton mindig is híres volt az erős védelméről ezért kézenfekvő lenne, hogy most kiemelem a komplett védeőfalat, Jagielkát, Colemant, Distint és nem utolsó sorban Bainest akit ugyancsak számtalan klub szeretne leigazolni, de én mivel a támadó focit szeretem, ezért a belga Mirallast választom. Hopp még egy belga. Szerintem a vb előtt a belga válogatottról írok majd a egy cikket, mert elképesztően erős keretük van. A játékosra visszatérve aki nem ismerné egy 26 éves, tehet ereje teljében lévő jobb szélső, aki 5 gólt és 5 gólpasszt szerzett ebben az idényben. Szeret távolról is kapura lőni, beadásai életveszélyes tudnak lenni, főleg ami Lukaku felé megy. Jól passzol, ügyes játékos. Védekezni viszont nem igazán szeret. 

Tehetség: Ross Barkley, Anichebét nem véletlenül adták el nyáron. Látták Barkleyban a potenciált, hogy megfogja állni a helyét csercsatár poszton. Aztán kiderült, hogy nagy szerencséjére máshol is bevethető. Idei szezonban 18x kezdett és 3 gólt szerzett, tehát van még hova fejlődni, de jó úton jár. 

Érkezett: Lacina Traoré, akinek kalandos az útja, mert az Anzsi legjobb játékosa volt szerény véleményem szerint, ezért relatíve olcsón le is igazolta Falcao pótlására, gondoltam még akkor a Monaco, majd egyből kölcsön is adta. 

Távozott: A kegyvesztett Heintinga aki végül nem Olaszországba vagy Törökországba igazolt, hanem maradt Angliában és ingyen átigazolt a Fulhamhez. A másik kegyvesztett Jelavicért pedig 7 milliót kapott az Everton, őt a Barcelonától kölcsönjátékon lévő Delafeou szorított ki. (Hullhoz került)

Osztályzat: 4

6. Tottenham 44 pont. 

Múlt: Tavaly ötödikek lettek és csak egy pontra voltak lemaradva az Arsenaltól, idén eddig csak hatodikok, de van már 11 pont lemaradásuk. Mivel a teljesen átalakított csapat Villas Boas aka Special Two irányítása alatt nem igazán villogott ezért Sherwood kapta meg a lehetőséget, hogy mit hoz ki 11 rendkívül tehetséges, de fiatal játékosból. Sok a sérültjük és az igazolások sem értek még össze. nagyjából az út már látszik. Leigazolunk mindenkit akit más mégsem. Így került hozzájuk nyáron a már eléggé erős csapathoz, Lamela, Chiriches, Paulinho, Capoue, Chadli Eriksen és Soldado árleszállításban. Gondolom ekkor még nem gondolták, hogy a minél több játékos legazolása nem egyenlő a minél jobb csapatnál. 

Jövő: Nem írom le őket, mert ezeket a fiatalokat régóta figyeltem és tudom, hogy jó játékosok, egyszerűen idő kell nekik, de számomra akkor is elképesztő még a sok sérülés mellett is, hogy otthon négy góllal kikapnak a Citytől. Rosszabbak ennél azért már talán nem lesznek, de lehet, hogy ezt az évet tanuló pénznek fogják felfogni és hagyják már a fenébe, inkább játszatják a 21-2 éves fiatalokat, akikből amúgy van bő számmal, de az is lehet, hogy megtáltosodnak és odaérnek a negyedik helyre. Nem elfelejteni csak 3 pont a különbség. 

Legjobb játékos: Nagyon nehéz választani, egyszerűen, együtt együttesen rosszak ahogy vannak, persze ez az állandó rotálásnak is köszönhető a mester próbálja egy részt összeszoktatni a srácokat, másrészt rájönni a legjobb taktikára, harmadrész pedig próbál mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, hogy a fiatalok legfogékonyabb korszakába ne a padot koptassák, ezért is lenne például nekik fontos kijutni pl az EL-be, hogy mindenki folyamatosan játékba lehessen. Most a játékosok közül kiemelhetném az 5 gólos Penaltadot Soldadot, aki a legtöbbször összesen 19 kapott kezdőként helyet a csapatba, de aki látott is akár 1 Spurs meccset hamra rájöhet, hogy inkább terhére mintsem előnyére van a spanyol a csapatnak. Statisztikákat böngészve még szembe üt Adebayor 5 gólja és 2 gólpassza amit mindössze 9 pályára lépés alkalmával ért el. De ez is csak a Spours szegénységi bizonyítványát erősítené, hogy valaki 9 meccsen lép csak pályára de a csapat húzóembere tud lenni. Mivel őket nem igazán választanám, ezért kénytelen vagyok egy harmadik, de igazán megkérdőjelezhető döntéssel elő állni. Ő pedig nem más mint Dembele. 24 meccsből 21x pályára lépett zárójelben megjegyzem belga, gondoltátok volna? :) Ha csak a száraz statisztikákat nézzük a legjobb passzolási százalékkal rendelkezik, egyedül a csapatban 90% fölöttivel. Magyarul több mint 10 ből 9 passza csapattárshoz megy. 3. legtöbb szerelést szerzi a csapatban, meccsenként 2 és fél szer mattolja az ellenfelet, ráadásul minden ötödik meccsen tudják csak kicselezni. Ő viszont rendre 2,5 embert minden meccsen kicselez. Tehát ha a puszta statisztikákat nézzük akkor mindenképp Dembele a legjobb játékos, a kérdés pusztán csak annyi, hogy egy ilyen jól robotoló biztos lábú játékos minden csapatba kell ez oké, de hogyan tovább?

Tehetség: Szívem szerint Bentalebet írnám, mert szerintem ő szolgált rá erre pusztán 19 évesen, de ennyire nem akarok gonosz lenni, Lamela és Eriksen közül, az utóbbit választom. Eriksen elég olcsón mindössze 11M ellenében került a Tottenhamhoz miután a Roma és Dortmund sem volt hajlandó 16-17 milliókat fizetni érte. Utólag természetesen megérte. Igaz, lehet, hogy a német és olasz bajnokságban jobban teljesítene. A fiatalok közül ő kapta a legtöbb percet és legtöbb kezdőbe jelölést is, szám szerint 15x lépett pályára abból 13x kezdett. 3 gólt és 3 gólpasszt szerzett ami kiemelkedő a többiekhez képest. Ez komoly? Kanadai táblázatban 6 pont? De így van. A sok baklövés vagy egyelőre tűnő baklövés közül szerintem eddig Eriksen tűnik a legkevésbé annak. Neki mindenképpen szép jövőt jósolok, Ajaxban is látszott, hogy meghatározó játékos lesz máshol is, a kérdés csak az, hogy hol. Mert szerintem nem London lesz az utolsó lakóhelye.  

De legalább a címerük nekik a legviccesebb:

Távzott: Defoe, aki 30 évesen úgy gondolta már itt az ideje levezetni, aki a Torontohoz került 7,5M ellenértékben ahol majd Bradley csapattársa lehet. Másik nagy távozó, igaz ő csak kölcsönben Holtby aki a Fulhamhez került. Nem tudta magát a kezdőbe beverekedni, ezért most kap egy másik utat, a fejlődésre. 

Osztályzat: 3/4 

Mivel ez a PL értékelő ilyen hosszúra sikeredett és nem akarom, hogy fél évig tartson a cikk, ezért a következő csapatokat egy új cikkbe írom majd. 

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague

süti beállítások módosítása