HTML

Naptár

január 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Viva Espana avagy La Liga

2014.01.30. 15:07 jones4

Ismét elérkezett a következő bajnokság amit görcső alá veszek. Felkészülnek az angolok, de addig is copa espanol azaz a spanyol bajnokság. 

1. Barcelona 54 pont. 

Múlt: A csapat két hónapja nem kapott ki, az eddigi bajnokságban is csak egyszer maradtak alul, a Bilbaotól kaptak ki idegenben Muniain góljával(Messi nélkül). Martino edzőt panasz nem érheti. 

Jövő: Rettenetesen szoros az idei bajnokság, 3 csapat is még versenyben van. Szerintem a 38. fordulóig várni kell majd a bajnokavatásra. Tippem: Idén nem a Barcelona nyer. BL-ből is lehet kiesnek majd a City ellen, ott nagyobb jóslásokba nem bocsátkoznék, de ha a City idén se jut legjobb 8-ba akkor az elképesztő nagy blama lenne számukról. 

Legjobb játékos. Hát van egy jó pár. Írhatnám a 10 gólpasszos Fabregast vagy a 12-12 gólos Pedrot és Sanchezt, de talán maradok diplomata és a sokak által a világ legjobb játékosának kikiáltott Messire szavazok. 

Tehetség: Kitaláljátok? Fiatal korom ellenére már 46x-os válogatott vagyok. Az apám is focista volt, hazámban nagy hírnévnek örvendek. A helyes megfejtők között egy vonatkerékpumpát és egy félig megvett sportszeletet sorsolunk ki. Beküldési Határidő: 2041. január 1. Húzás: utána 5 perccel. Helye: Komment. 

Erősségek: Felesleges ilyenről beszélni, mert gondolom mindenki látta a meccseit.

Gyengeségek: Elsősorban a védekezés, lesreállítás. Na meg a fejpárbajok. 

Osztályzat: 5

2: Atletico Madrid 54 pont

Múlt: Kiváló szezont futnak, szerintem senki nem gondolta, hogy túl a bajnokság felénél egyanannyi pontjuk lesz mint a Barcelonánok, plusz a BL-ben is talpon maradtak, sőt. 

Jövő: Ha tippelnem kellene fájó szívvel, de őket húzom be a harmadik helyre. Pusztán a keret mélysége miatt is. Bl-ben továbbjuthatnak a télen jól igazoló (Honda, Rami, Essien, Taarabt, Kaká(mind ingyen)) de még továbbra is védelem nélkül álló ellen Milan ellen. 

Játékos: Kitaláljátok? 25 éves korom ellenére még nem voltam válogatott, októberben visszautasítottam Scolari meghívóját és a vb-n Spanyolországot fogom képviselni, ezzel hatalmas füttykoncertet kapva a braziloktól. Kivásárlási áram: 32 millió euró. A válaszokat újfent kommentben várom. 

Tehetség: Courtuis, igaz, hogy a Chelsea alkalmazásában áll, de a Chelsea sokadjára lemondott róla és minden valószínűséggel 10-12 millióért marad majd a spanyol fővárosban. Elkpésztő, hogy 21 évesen már 132x védett tétmeccsen klubcsapatainál, plusz 14x belga válogatott akikkel ott lesz a VB-n, sőt, kisebb esélyesei is. Engem nem lepnének meg, ha odaérnének a végén. 

Erősségük: Széleken végigvezetett kontrajáték

Gyengeségek: Nehézségeik vannak a labda megtartásával sokszor. 

Osztályzat: 5 

3. Real Madrid 53 pont. 

Múlt: Fájó pont, hogy pont a riválisok ellen szerezték 2 vereségüket. Ráadásul a városi derbin pont otthon kapituláltak. Jó hír viszont, hogy október 26.-án kaptak ki utoljára és elképesztő nagy győzelmi szériában vannak. 

Jövő: Bajnokságban nehéz megmondani. 1-2 biztosan, erős keretük van akár még nyerhetnek is, de szerintem ők most jobban örülnének egy újabb BL trófeának amihez Ancelottival esélyük is van. Legközelebb Németországba utaznak a Schalke otthonában. Must win típusú meccs. 

Játékos: Újabb találós kérdés, kezd már unalmas lenni tudom. Én lettem 2013 aranylabdása, 22 gólommal vezetem a góllövő listát. Igen Suprise, suprise: Ronaldo 

Tehetség: Isco. Még a Malagában figyeltem fel rá, 20 éves létére a csapat legjobbja volt és kb semmi sem volt számára lehetetlen. A Reálban is kiválóan pótolja Özilt.Igaz, hogy 2014-ben eddig még nem alkotott maradandód de tavaly így is szerzett mrá 6 gól úgy, hogy nem ez az első számú feladata és az Osasuna elleni gól-gólpassz kombinációja remek volt.  

Erősségek: Tele van jó szabadrúgáslövővel a csapat, rengeteget rúgnak kapura és nem vaktából. Jól megteremtik egymásnak a lövőhelyzetet vagy Ronaldo gondol egyet és kicselez mindenkit és gólt szerez. 

Gyengeségek: Sokat szabálytalankodnak, ezért sok lapot is szereznek, ami mindig potenciális veszély. Persze ez nem feltétlenül gyengeség, de jó odafigyelni rá. 

Osztályzat: 5-ös alá alá. 

4.Athletic Bilbao 42 pont

Múlt: Igaz, hogy van egy kisebb leszakadás (11 pont), de a 4. hely mindenképpen becsületükre válik. Majdnem 10 helyet javítanak tavalyról úgy, hogy elvesztették legjobb játékosukat még hozzá ingyen. Nem nehéz kitalálni Llorentéről beszélek. 

Jövő: best scenario: Egyik EL indulást érő hely megszerzése, akár selejtező árán is.

Legjobb játékos és tehetség egy személyben Iker Muniain, aki rendkívül jól bánik a labdával és jó passzoló hírében áll. Igaz bal támadó létére a befejezéssel egyelőre hadilábon áll és a beadásai sem az igazak, de 21 éves még csak. Nagy karriert jósolok neki. Barca elleni győztes gólja, nem volt nagy de annál inkább fontosabb: 

Erősségek: Valverde remek motivátor, sosem adják fel. A másik ami még szembetűnt, hogy ebben az alacsony mezőnyben, rendre ők nyeri a fejpárbajokat. 

Osztályzat: 5

5. Villareal 37 pont. 

Múlt: Ha azt nézzük, hogy tavaly még csak a másodosztályban játszottak, akkor le a kalappal előttük. 5. hely remek pozíció számukra. Ugye nem is olyan régen ez volt az általános.

Jövő: Minden valószínűséggel egyszer őket is utoléri a shophomore slump, bár a keret már nem fiatal tehát nem fognak összezuhanni egy két vereség után.

Legjobb játékos: A csapat. Nem tudnék nagyon kiemelni senkit. A középpályának a tartást Bruno adja meg, a gólokat pedig Uche és dos Santos szállítják(össz. 20gól). 

Tehetség: Mint már mondottam nem igazán van náluk. Nem mondom, hogy túlkoros a keret, de inkább a tapasztaltabb játékosok alkotják. Talán a 94-es születésű Moi Gómezt tudnám kiemelni aki eddig 6x lépett pályára. Aki két hete meg is szerezte első gólját a Sociedad ellen. Legjobb meccse a Vallecano ellen volt, arról a meccsről érdemes összefoglalót keresni akit érdekel a srác, de külön nem találtam csak róla szóló összeállítást. 

Erősségek: Jó helyzetkihasználás, Vallecanonak és a Sociedadnak is 5-5 gólt rúgtak a Valenciának 4-et. Idős keretük van, a vezetés birtokában nem engednek ki. 

Gyengeség: Tipikus spanyol csapat. A lesre állítás és a fejjátékok teljes hiánya védekezésnél. 

Osztályzat: 5

6. Real Sociedad 36 pont.

Múlt: A BL-ben nem alkottak maradandót, de ezért egyáltalán nem érdemelnek megróvást.

Jövő: Most, hogy már csak a bajnokság maradt, javulást várok a csapattól. Pl. Egy Villareállal való cserét el is tudok képzelni a közeljövőben. 

Legjobb játékos: Vela. Rá még az Arsenal figyelt fel 2007-ben, de fiatal kora miatt, nem tudott beilleszkedni, nem kapott játéklehetőségeket. Folyamatosan adogatták kölcsön még végül végleg megváltak tőle. Szerintem sem feküdt neki az angol élet, viszont spanyolhonban kivirágzott. Még mindig fiatal, 24 évesen, rengeteg jó év van még előtte, na meg egy jó fél év mögötte. :) 9 gólt szerzett és 8x hozta kihagyhatatlan szituációba a társait. Panasz nem érheti. 

Tehetség: Griezmann, Talán ő már több mint tehetség, ő már egy kész játékos, de fiatal kora ellenére még ide jegyzem. A csapat házi gólkirálya 14 góljával. Ha a Sociedad követi a stratégiáját akkor Illaramendi után érte is pár éven belül könnyen kaphatnak 30 milliót. De addig is gyönyörködjünk még az itteni játékában. (hang nélkül)

Erősségek: Igazi kontracsapat ez a Sociedad két ilyen nyúllal mint Vela és Griezmann. 

Gyengeségek: A széleken lévő támadásokat valahogy képtelenek megállítani ez elsősorban Angel és Martinez dolga lenne, de a beívelt labdákat a belső védők képtelen kifejelni. 

Osztályzat: 4

7. Sevilla 31 pont. 

Múlt: Az örökös középmezőnybeli szereplés. Tavaly 9.-ek lettek idén 7. helyen állnak.

Jövő: Kérdés, hogy kitudnak-e ebből törni. Rakiticet a csapat húzúemberét, az egyedüli sztárt rengeteg csapat vinné, kérdés megtudják-e tartni, egyáltalán megéri-e nekik és utána mi történik, beleszürkülnek-e majd a ligába vagy már bele is szürkültek? 

Legjobb játékos: Kimagaslóan Rakitic, igazából már jól összefoglaltam a szituációt az imént. Rengeteg gólt és gólpasszt szerez 10/6. Hátránynak viszont elmondható, hogy rendkívül fegyelmezetlen. Idén már 7 sárgát kapott. Ő a nagyon forrófejű játékosok közé tartozik. Azt szokták mondani "öreg" korára egy játékos lecsillapodik, nála lassan eljött ez a kor. Kíváncsian várom mi sül ki ebből. 

Tehetség: A több poszton bevethető (általában balhátvéd) rendszeres játék lehetőséget (15x volt kezdő idén) 21 éves Moreno. A jó játékkal eddig még soros, de szép jövő állhat előtte. 

Erősségek: Pontrúgások, főleg Rakiticnak köszönhetően. Fejjátékuk is jó csapat szinten. 

Gyengeségek: Ugyan amiről már beszéltem Rakitic esetében az kivetíthető az egész csapatra. Nagyon könnyen elgurul az egész csapat gyógyszere :), ha vezetést szereznek sem biztos, h megnyerik a meccset, könnyen pankrátor mérkőzésbe torkollanak az összecsapásaik. 

Osztályzat: 3/4

Ennyi volt a La Liga értékelő, szerintem a többi csapattal már nem érdemes foglalkozni, egyrészt a teljesítményük másrészt a figyelem miatt. Köszönöm, hogy elolvastad! :) 

Szólj hozzá!

Címkék: laliga

Bundesliga - félévértékelő

2014.01.29. 17:18 jones4

Igaz, hogy már túl vagyunk a szezon idusán, de a java még hátra van, sőt mostantól lesz igazából izgalmas. Szokásos kérdéseim mellett fogok végigmenni a német csapatokon a teljesség igénye nélkül, kicsit variáltam rajta, mert rövidíteni fogok és bekerül egy új kérdés, legjobb játékos. Kezdjünk is bele! Let's get ready to rumble!

1. Bayern München 47 pont

Múlt: Toronymagasan vezetik a bajnokságot

Jövő: Meg is fogják nyerni. 

Legjobb játékos: Ribery és Müller között vaciláltam, végül a francia mellet tettem le a voksom, de Müllernek 8 gólja és 7 gólpassza után sem kell szégyenkeznie. 

Legjobb tehetség: Götze 5 gól 3 gólpassz

Érkezett: Lewandowski már biztosan érkezik, de majd csak nyáron fog csatlakozni. 

Távozott: A nyáron az ingyen megszerzett Kirchoff kölcsön lett adva a Schalkenak. 

Osztályzat: 5

2. Bayer Leverkusen 37 pont. 

Múlt: Remek szezont futnak, tavaly harmadikok lettek ami szintén bravúr volt idén viszont eddig ezt is sikerül túlteljesíteni. Még a BL csoportkörből is továbbjutottak. 

Jövő: Ha Bendert megtudják tartani akkor mindenképpen bizakodásra adhat okot, ha a BL-ből kiesnek akkor a második hely is könnyen meglehet.

Legjobb játékos: Kießlieng a maga 9 khm 8 góljával. (az egyik fantom gól) 

Legnagyobb tehetség: Son 7 gól

Osztályzat: 5

3 Dortmund 33 pont. 

Múlt: Nagyon sokat botlanak, nem tudom, hogy a bajnokság erőssége miatt vagy azért, mert ebben a gárdában ennyi van. (Leverkusen sorozatban kikapott 3x mégsem tudták kihasználni) 

Jövő: A tavalyi döntős szereplésüket szerintem nem tudják megismételni, mindenesetre a Zeniten túl fognak jutni. A bajnokságban minden évben a bajnoki cím a legfőbb cél, viszont egyre messzebb kerülnek tőle. 

Játékos: Lewandowski, mert a kanadai táblázatban Reus előtt van, de Reus is megérdemelné. Össz 15 pont

Tehetség: Durm 9x kezdett

Osztályzat: 4

4. Borussia Möchengladbach 33 pont

Múlt: Jól szerepel a gárda, jól visszaforgatják a pénzt a csapatba amit a tehetségeikért kapnak. Személy szerint én azt hittem, hogy visszacsúsznak a tabella közepére, de lassan rá kell eszmélnem, hogy ez egy elég erős csapat. Otthon verhetetlen! 

Jövő: Tartani kell ezt a pozíciót és elérni a BL selejtezőt. Szerintem nehéz dolguk lesz, mert lassan a Schalkénál már mindenki bevethető lesz. 

Játékos: Kruse és Raffael megosztva. Itt már tényleg nem tudok dönteni. Mind a ketten mind a 18 meccsen kezdőként léptek pályára a csapat húzóemberei. Zárójelben jelzem mind a ketten a nyáron érkeztek. 

Tehetség: Ha már a legjobb játékos is megosztva lett legyen a tehetség is, Xhaka és ter Stegen, de Jong egyelőre még nem kapott túl sok lehetőséget, de benne is elég nagy a potenciál. 

Osztályzat: 5

5. Schalke 31 pont 

Múlt: Sok volt a sérülés a csapatban, szereplésük még csalóka lehet

Jövő: Fényes

Játékos: Farfan

Tehetség Draxler, könnyű dolgom van mind a kettőnél. 

Érkező: Kirchoff kölcsönbe, másfél évre 

Osztályzat: 4

6. Wolfsburg 30 pont. 

Múlt: 5 helyett javítottak eddig tavalyhoz képest és az akkori pontjaik 3/4-ét már össze is gyűjtötték. 

Jövő: Erős masszív keretüket tovább erősítették, ámoluk és bámulok. Keep goin'

Játékos: a sokadik virágzását élő még mindig csak 28 éves Diego

Tehetség: Megelőlegezem De Bruynek. 

Érkezők: De Bruyn 17 millió, remek igazolás

Távozók: Koo 5 millió. 

Osztályzat. 4/5

Az érdekes csapatok megvoltak, innentől kicsit gyorsítok. 

Osztályzat: 4

7. Hertha 28 pont.

Remek idényük van főleg Ramos miatt aki már 11 gólos. Újonc létére ismétlem nagyon szépen szerepel, kíváncsi leszek, hogy visszaesnek-e.

Osztályzat: 4

8: Mainz 2 pont

Szalait elvesztve, de ezt nem megérezve rendületlenül támadnak egy kupát elérő helyért. Legjobb játékost nem is, de 3 játékost mindenképpen kiemelnék. Müller, Okazaki  és Choupo-Moting. Kooval kiegészülve jó kis csapat lesz ez.

Osztályzat: 4

9: Augsburg 25.

Torghelle egykori csapata számomra az egyik meglepetéscsapata az idei szezonnak, sőt a tavalyinak is. Feljutásuk bravúr volt, bent maradásuk még nagyobb, erre nem hogy elkpja őket a shophomore slump tovább javítanak helyezésükön. Ráadásul 5 meccse veretlenek. 

Osztályzat: 5 

10. Hannover

Úgy látszik most minden csapatban megtalálom a magyar vonatkoztatást, Herthánál még meg kellett volna említenem Dárdait és akkor helyén is vagyunk. Na de visszakanyarodva Hannoverben végre nem töltelék ember a magyar, sőt egyenesen ő a legjobb játékos. Rudnevs érkezésével sem fog ez változni. Hannoverről pedig annyit, hogy továbbra is hozza az unalmas középmezőnybeli helyezését, igazi idén jól indultak, de mostanra egy picit visszaestek. 

Osztályzat: 3

Számomra ezek a csapatok érdemelnek említést, de ha érdekelne a folytatás vagy valami kérdésed merülne fel, dobj egy kommentet és próbálok megfelelni neki. 

Köszönöm az olvasást! 

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga

Seria A értékelő

2014.01.27. 18:26 jones4

Igaz, hogy még nincs vége az átigazolási szezonnak, de már nyakunkon a deadline és nem gondolom, hogy nagyobb volumenű átigazolás történik még. Kezdjük is az értékelést az olasz csapatokkal a teljesség igénye nélkül. 

1. Juventus. 56 pont. 

Mi történt: Olaszország legerősebb csapata, vezetik a bajnokságot, teljes a keret. 

Mi várható: Minden bizonnyal megnyerik majd a bajnokságot ha már a hazai kupára nincs esélyük. EL nagy esélyesei

Érkezők: Senki, nem is volt rá okuk. 

Távozók: Senki, csak kölcsön adogattak játékosokat, nem hiszem, hogy különösképpen megérzik.

Értékelés: 5 

2. Roma 50 pont

Mi történt: Az idei szezon egyik meglepetéscsapata az AS Roma, messze erőn felül teljesítenek. 

Mi várható: Szerintem visszaesés. Kupagyőzelemre és dobogóra hajtanak, szerintem csak az egyik lesz meg. 

Érkezők: Bastos, Nainggolan. Igazából két lyuk volt a csapatban mind a kettő be lett tömve. Remek igazolások.

Távozók: Szinte senki aki számítana. Burdisso ment Genovába több játéklehetőségért. Boriello is kölcsönben A West Hamnél. Marquinho is távozott, de nem játszott.

Értékelés: 5*

3. Napoli: 44 pont

Mi történt: 12 ponttal kiestek a BL-ből, Bajnokságban átlagos teljesítmény.

Mi várható: Az sem kizárt, hogy megelőzik a Romát és megnyerik az EL-t. Hazai kupa sikerért is még küzdenek.

Érkezők: Masszív erős keretük van, erre tovább erősítik Jorginho személyében. Verona legjobb játékosa. 8 millió euróba került szerintem megérte.

Távozók: Senki

Osztályzat: 5, 

4. Fiorentina 41 pont. 

Mi történt: 4.-ek mint tavaly ebben semmi változás nem történt, kupákban még aktívak. 

Mi várható: Mivel sorra dőlnek ki a játékosaik semmi jó. Rossi és Müller is sérült, ezért leigazolták Matrit. Kérdés tudja-e pótolni a gólkirály Rossit. 

Érkezők: Anderson is Matri kölcsönben. Tovább erősítik a keretek, tetszetős hozáállás.  

Osztályzat: 5,

5. Inter 33 pont

Mi történt: tavaly 9. voltak ahhoz képest nagy előrelépés, viszont ha azt nézzük nemrég még bajnokságot nyertek akkor hamar elszomorodhatunk. Csapat formáló éveket élnek most át, támogatókat várnak akik elvileg érkeznek. kupákból kiestek innentől a cél: első 5-ben maradás ami piszkosul nehéz lesz

Mi várható: Fogcsikorgatva is de elérék az ötödik helyet ezzel valami kis minimális achivementet. 

Érkezők: Ha nincs miből. 

Távozók: Senki se be, se ki. 

Osztályzat: 4

6. Parma: 32 pont

Mi történt: Azt kell, hogy mondjam a csapat folyamatosan fejlődik, tavaly 10. helyen végezte 49 ponttal már most a nagyját teljesítették. 

MI várható: Ha Biabiany marad, szerintem már nem sokáig, akkor nem olyat kilátástalan a helyzet, de legjobb játékosaik már eléggé túlkorosak (Cassano, Amauri). Szerintem évvégére vagy jövőre visszacsúsznak a középmezőnybe. 

Érkezők: Schelotto aki szerintem jó igazolás. 

Osztályzat: 4

7. Hellas Verona: 32 pont

Mi történt: Az idei szezon másik meglepetés csapata, a hazai pályán szinte verhetetlen Verona. 

Mi várható: Semmi sem tart örökké, véget ér a kezdők szerencséje. Eladták Jorginhot marast Iturbe, persze ő is csak belátható óráig. 

Érkező: - 

Távozó Jorginho 

Értékelés. 5-ös első félév, de szerintem rontani fognak. 

8. Torino 32 pont. 

MI történt: A csapat konkrétan kinevelt 3 sztárt közülük Cerci a legkiemelkedőbb. Ha nem adják őket el (kötve hiszem) akkor szép jövő előtt állnak. 

MI várható: Megtartják pozíciójukat és nagyot kaszálnak nyáron. 

Értékezők: A Romát megjárt Tachsidis

Értékelés: 5-ös. Szégyellem magam, hogy már mindenkinek ötöst meg négyest adok de a tabella ez a fele megérdemli. Tavaly 16.-ak voltak 39 ponttál, már csak 8 pont kell és túlteljesítik a tavalyi szezont. 

9. Lazio: 28 pont.

MI történt: Semmi jó. A keret sokkal erősebb mint, hogy a középmezőnyben bukdácsoljon. 

MI várható: Ha összeszedik magukat ami Rejával várható akkor még kettő helyezést előrébb léphetnek mivel nincs nagy lemaradásuk. 

Érkezők:  Reja

Osztályzat: 3 

10. AC Milan 28 pont. 

Mi történt: 0 < egy nagy semmi 

Mi várható: Javulás, de rengeteg. Egy hatalmas hajrával megmenthetik a szezont és 5. helyre felérhetnek. A játékosállományuk adott hozzá. 

Érkezők: Honda, Rami, Essien

Távozók: Nocerino 

Osztályzat: 2 

11. Genova: 27 pont

MI történt: Javulás, fejlődés. Tavaly épphogy bent maradtak, idén elérték a középmezőnyt. 

Mi várható: Hoztak egy komplett védelmet most nyáron, ezt a 11. helyet simán hozni tudják.

Érkezők: De Ceglia, Motta, Burdisso

Osztályzat: 4 

12. Atalanta: Kisebb javulás, közepes keret. Osztályzat: 3 

13. Sampdoria: Semmi javulás, gyenge keret. Osztályzat: 3

14.Cagliari: Csődbe megy a klub, eladnak mindenkit. Osztályzat: 2 

15. Udinese: El nem tudom képzelni miért vannak ennyire hátul. Nyáron gondolom megválnak Murieltől és onnantól annyi lesz a klubnak.Dicső Di Natale korszak véget ért. Osztályzat: 2

16.Chievo: Hanyatlás gyenge keret. Osztályzat: 1

17. Bolgona: Sokkal jobb a keretük mint amit mutatnak. Nagy csalódás. 1

Innentől kezdve pedig a három kieső csapat is mind egyes osztályzatot kap névszerint: Sassulo, Livorno, Catani

Ez volt az első cikkem remélem tetszett. :) 

Szólj hozzá!

Címkék: seriaa

süti beállítások módosítása