HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bundesliga Best XI.

2014.02.12. 14:49 jones4

Miután kiveséztem a csapatok jelenlegi helyezéseit, most úgy fair ha a játékosok jönnek, bár nem mind, hanem csak a legjobbak. Ebben a cikkben leírom az általam legjobbnak gondolt kezdő 11-et egy adott bajnokságban, plusz adok alternatívákat is. Hol 1-et, hol 2-őt. A felállás, egy sima 4-4-2 lesz, tehát maradunk konzervatívak, de különösebb  szabály nincs, csak színtiszta vélemény. Vigyázat: szubjektivitás veszély.

Kapus: Mi számít egy kapusnál? 1. Ne potyázzon 2 legyen rutinos 3 irányítsa a védelmet 4 ne kapjon sok gólt 5 a kirúgásai viszonylag emberhez mennyen. Ezt az öt pontot figyelembe véve annyira nincs nehéz dolgom, mert a Bayern messze kimagaslik a mezőnyből és a legjobb kapusuk is nekik van. Tehát az első helyezetten nem kellett sokat gondolkodnom. Valójában a másodikon sem, mert ter Stegen egyértelműen hatalmas munkát végez hétről hétre a M'Gladbach sikeréért, nem hiába akarja leigazolni a Barcelona Valdes helyére. Mivel se Hildebrand, se Weidenfeller sem alkot maradandót ebben a szezonban, viszont a harmadik hellyel tényleg nehéz dolgom van. A cserekapus cseréjének a Leverkusen kapusát választottam, mert rendkívül fiatal és mindösszesen 20 gólt kapott. A kirúgásain van még mit fejleszteni, de ez legyen a legkisebb baj. (Az egyetlen poszt ahova 3 játékost választottam)

1. Neuer - Bayern München

2. ter Stegen - Möchengladbach

3. Leno Bayer Laverkusen

Balszélső: A ránézünk egy általános kezdőt tizenegyre hamar rájöhetünk, hogy a szélső védőknek van a legkevesebb ügyességük és tudásuk a focihoz. Annyi kell, hogy ballábas legyél és viszonylag gyorsan fussál. Viszont a mai futballban lassan a szélső védő lesz a leghálátlanabb poszt. Folyamatos elvárás, hogy rendre fussunk fel, de adott esetben érjünk is vissza, miután visszazártunk, bárki jön 1-1-ben nem szabad, hogy megverjenek. Miután leszereltük emberünk, újra rohanás föl segíteni a támadásokat, majd a labdát jól beívelni középre. Sok feladata van egy szélső védőnek, főleg ha a bal oldalon játszik, igazi értéknek számít ha egy csapatnál van ilyen. Az első választottam megint egy München játékos, Alaba személyében akiről elég csak annyit elárulnom, hogy Lahmtól vette el a pozícióját. Szerintem ennyi elég és mindenki elhiszi, hogy jól döntöttem. A cseréjének pedig Ricardo Rodriguezt választottam, akire a fenti leírás nagyon is illik és már 3 gólnál és gólpassznál jár a szezonban.

1. Alaba - Bayern München   

2. Rodriguez - Wolfsburg 

Középső védő: 4-4-2-nél kettő kell belőle, plusz néha nem árt ha van egy tartalék, ha esetleg valamelyik kisárgázná magát vagy netalántán megsérülne. Legjobb döntés egy Hummels-Naldo kettőssel való kiállás lenne szerintem Dantéval a padon. Hummels és Dante is 6-6 tisztázást hajt végre egy meccsen, közel 3 szerelést és 3 labdaszerzést hajtanak végre. Dante ettől kicsit elmarad, plusz ő lényegében többet szabálytalankodik mint elődei, ezért is ő lenne a csere.

1. Hummels - Dortmund

1. Naldo - Wolfsburg

2. Dante - Bayern München

Jobbhátvéd: Egy jobbhátvédtől lényegében ugyanaz várható el mint egy bal oldalitól, csak mivel több jobb lábas van ezért ennyivel könnyebb ide játékost találni egy csapatnak. A kezdő játékosom mindenképp Westermann lenne aki szerintem a jelenlegi mezőny legjobbja, szinte mindenkinél többször szerel és több labdát szerez, a mezőnyben. A második helyezettem pedig Uchida.

1. Westermann - Hamburg

2. Uchida - Schalke 

Középső középpályás: 

1: Alcantara - Bayern München

2. Mikhtaryan - Dortmund

3: Bardelj - Hamburg

Mivel ez egy eléggé szubjektív bejegyzés ezért rájöttem, hogy nem azt fogom megmagyarázni, hogy kik közül és miért döntöttem, hanem a döntésem mellett hozok fel érveket. Mi fontos egy középpályásnak? labdaszerzések elsősorban, passzolási mutató, stabilitás megadása a csapatnak. Sokak által kritizált Guardiola taktika egyik kulcsa Alcantara. Legtöbb sikeres passza messze neki van a kezdőben (90/meccs) és elég magas százalékkal (90%) hozza. Második választottam Mikhtaryanról ez már nem mondható el, de ő már 5 gólpasszt viszont kiosztott 3 gólja mellett. A teljesítménye egyelőre nagyon hullámzó, képes rendkívül jó meccsekre és rendkívül pocsékokra is, de amikor formában van akkor érdemes az eurosport 2-re kapcsolni. Harmadik választottam nem lehet annyira ismert és a kérdés is felmerülhet, hogy ő már a második Hamburg játékos erre lehet kiesnek majd a bajnokságból. Bardelj a hosszú labdák és a cselezés nagy mestere, mármint nem kell Ronaldo-i magasságokra gondolni, de a középpályán szinte lehetetlen leszerelni. Ő egy igazi gép, jó védőjátékos. Messze kitűnik a csapatából. Meccsenként 4 szerelés és 4 szerzett labda rendkívül jónak mondható. 

Támadó középpályás:

1. Götze - Bayern München 

2. Firmino - Hoffenheim

3. van der Vaart - Hamburg 

Nem igazán közkedvelt pozíció ez a nagy csapatoknál. Götze is inkább a csatárt játszik, Guardiola Messi szerepkörét bízza rá, szerintem sikerrel. 6 gólt rúgott már Götze. Másod helyezettnek Firminot gondoltam, akinek a játéka szemkápráztató, 22 éves létére a legjobb játékosa a Hoffenheimnek. 9 gólnál és 7 gólpassznál jár már idén. van der Vaartnak is jó szezonja van bár valamivel elmarad Firminhoétól. Ami elvárható egy támadó középpályástól, hogy vezér legyen, szervezze a játékot, mozgassa a társakat és sok gólpasszt adjon. Szerintem ez a három játékos ezeknek a kritériumoknak megfelelt. 

Jobbszélső: 

1. Farfan - Schalke 

2. Robben - Bayern Müchen 

3. Sam - Bayer Leverkusen

Szerepkör: Gyorsaság, labdaügyesség, gólérzékenység. Talán ezek a legfőbb kritériumai ennek a pozíciónak. Farfan szerintem a leggyorsabb játékos a bajnokságban meccsenként 3 szor minimum elrobog a jobb oldalon, míg kevesebb mint 2x tudják csak megállítani. Idén már 7 gólt szerzett, mint mind a hárman. Robbent gondolom senkinek sem kell bemutatni, a labdától nem szívesen szabadul, nem is örül ennek Guardiola Müller már több lehetőséget kap a posztján. Samnek van a legtöbb gólpassza szám szerint 7, de őt is szerelik le a legtöbbször. 

Balszélső: 

1. Reus - Dortmund

2. Ribery - Bayern München 

3. Draxler - Schalke

A Bundesliga legerősebb posztjának számít ez, szerintem ők 3 a világ összes csapatában megállnák a helyüket. Választásomat nagyon nem kell ecsetelni, érzelmi alapon döntöttem. Reus 6 évvel fiatalabb Riberynél és hasonló számokat hoz. Draxler a legfiatalabb, ő igazi tehetség 20 évesen nagyon jó teljesítményt nyújt, ezért is inkább őt ültettem a képzeletbeli padomra Huszti helyett. 

Csatársor:

1. Lewandowski - Dortmund

2. Kießling - Bayer Leverkusen

3. Mandzukic - Bayern München

4. Ramos - Hertha Berlin

Mi számít egy csatárnál? Az, hogy mennyi gólt lő, semmi más, egy csatár játszhat rosszul 89 percig, de ha a végén győztes gólt szerez, mindenki őt ünnepli. Semmi elvárás, csak annyi, hogy minél többször bevegyék az ellenfél kapuját. Névsoromnál is ez döntött. A Bundesliga gólvágóit ültetném le a padomra. Azért is írtam két cserét, mert csatárból sosem elég. Mind a 4-en már 10 gól felett lőttek a bajnokságban és közülük fog eldőlni a gólkirály is. 

Mindenkinek aki olvasta még egyszer mondom, hogy ez egy félig szubjektivitáson, félig játéktudáson, elért eredményeken alapul. Akinek kimaradt a kedvence sajnálom! 

Tehát a csapat a következő: 

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga best11

A bejegyzés trackback címe:

https://allsport.blog.hu/api/trackback/id/tr335804382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása