HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Premier League - 24. forduló értékelés (2/2)

2014.02.07. 18:39 jones4

Elérkeztem a top bajnokságok kisebb értékelőinek a végéhez, de ne bánkódjon senki találtam témát a következő napokra is, ott jobban majd előjön a szubjektivitás, viszont a következő blogsorozat csak a jövőhéttől érkezik. Addig is még itt van a PL-ből a középmezőny eleje. 


7. Manchester United 40 pont.

Múlt: Kicsit deja vu érzésem van. Egy lista ami a Manchester United (későbbiekben csak MU) nevével kezdődik. Hát igen, az elmúlt években megszokhattuk, hogy mindig a United a legnagyobb esélyes, szinte minden sorozatban. SAF nyugdíjba vonulása után viszont most egy új korszak kezdődik, egy kicsit szomorúbb egy kicsit sikertelenebb, de nem kell félni. Moyes tudja mit csinál. Papíron a 4. legerősebb gárda, ha a keretek értékét nézzük, sok a sérültjük és nehéz egyelőre átállni Moyes rendszerére. Nem kell stresszelni, nem kell haterkedni, ez az év csak azt bizonyítja, hogy mennyire nagy edző is volt SAF, ez nem Moyes szegénységi bizonyítványa. Moyes egy nagyon jó edző. Meg lehet nézni, hogy milyen eredményeket ért el az Evertonnal. A legjobb választás volt a piacon. Sokan Laudropot vagy Villas-Boast szerettél volna. Érdékes, hogy mára már mind kettő munkanélküli. Mourinho meg ugye nem olyan edző amit Manchesterben megkövetelnek. Ha neki nem tetszik valami lelép, ha neki nem tetszik valaki ültetni. Ha neki valami nem tetszik már megy is az egymásra mutogatás. Moyes egy hosszútávú projekt, nem 1 év alatt fog eldőlni a csapat sorsa. De nem is szaporítanám tovább a szót, a lényeg, hogy MU fanok mostantól visszatérhetnek a földre. 

Jövő: Kicsit kínszenvedéses időszak fog következni, de két év leforgása alatt, szerintem újra faktor lehet a MU-ból. Újra megkaphatja a nagy csapat béli státuszát. Ezért ezt üzenném minden MU fannak:

 

Legjobb játékos: Kicsit visszatérek a találós kérdésekhez, szerintem nem lesz nehéz, tehát: ki vagyok én? Evertontól érkeztem a Unitedhez, minden évben meglebegtetem, hogy eligazolok, de végül mindig maradok. Kinézetem hajaz egy disney figuráéra. 

Legjobb tehetség: Ahogy megnéztem a keretet, rájöttem, hogy nem igen van fiatal játékos a keretbe, de aki az, az rendkívül tehetséges. Ugye 3 21 éves vagy fiatalabb játékos lépett pályára a vörös ördögöknél, ugye azóta Zahának mennie kellett, kérdés mekkora szerepet játszik az eligazolásában, hogy szemet vetett Moyes lányára vagy csak elküldték fejlődni a tavalyi szezon legjobb Championship játékosát. Öröm az ürümben, hogy a Cardiffhoz került, amit két éve szidott, hogy miért van a PL-ben ha nem is angol csapat. Tehát, eléggé hollywoodos Zaha sorsa pedig még csak most lenne nagykorú az Egyesült Államokban. Maradt két játékos. Maradt és Jones aki sosem fél is mindig jó képet vág és Januzaj aki ha most kézilabdáról beszélnénk legalább 5 ország válogatott mezét magára húzhatná. De mivel ez foci ezért csak 1 országot képviselhet és a legfrissebb hírek szerint Anglia mellett döntött. Januzajjal ellentétben én választani nem tudok, megosztva kapják meg. Szerintem így igazságos, mivel mind a ketten elég sok játékpercet lopnak el az öregektől és hétről hétre folyamatosan bizonyítják nem véletlenül vannak játszanak a MU-nál. 

Don't be a phil fool! 

Érkezett: Mata Kb 50M-ért. Tavaly szezonban a Chelsea szerintem legjobb játékosa volt, idén lehet, hogy a nagy rivális MU legjobb játékosa lesz. Hogy miért adták el? Szerintem ezt csak Mourinho tudja. Mindenesetre a MU fanok örülhetnek ennek

Távozott: Elég sok játékost kölcsön attak. Igazából 3 nevet említenék meg. Macheda>Birmingham City Andersen>Fiorentina és Zaha>Cardiff. 

Osztályzat: Végig próbáltam biztatni a MU fanokat, hogy lesz ez még jobb is, viszont a jegyen mindig meglátszik a nem tanulás ;) 3!

8: Newcastle United 37 pont

Múlt: Összességében ha valaki azt mondja Newcastle igazából egy jó csapat jut az eszembe. Ehelyett három éve kiestek a bajnokságból és tavaly is csak 16. helyen végeztek. Ennek ellenére Pardewel egy "életre szóló" szerzősét kötöttek. Nem gondolom, hogy rossz edző, de biztosan lenne jobb megoldás nála. 

Jövő: A Premier League a legerősebb bajnokság. Míg máshol van 2-3 csapat (Bundesligában például csak 1) akikkel számolni lehet, itt legalább 5-6 csapat van, akinek a végső sikere nem lenne meglepetés. Persze kisebb igen, de mondjuk ha a Tottenham megnyerné a bajnokságot, az csak akkora bravúr lenne mintha a Napoli vagy a Atletico. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy egy Détári mondással éljek: "Dolgozunk tovább". Ez lehet a kulcsszó. Ennyi. Dolgozni kell tovább és reménykedni, hogy minden 3. évben összesjön egy EL-t érő szereplés és minden 10 évben egy BL is. 

Legjobb játékos: Nehéz dolgom van, mert eligazolt. :) Kb, megint ott tartok, hogy ők csapatként jók. Az egész csapat a védelemtől kezdve egy azonos JÓ szintet képvisel. Nincsenek sztárok a keretben, de rengetek jó játékos van. Mivel eddig minden csapatnál mondtam játékost ezért szerintem a Newcastle lesz az első és egyben utolsó csapat ahol ez a tendencia megszakad. 

Tehetség: A valaki végignézi a keretet könnyen rájöhet, hogy nincs hatalmas nagy tehetség a keretben. 21 év alatt csak Haidara van aki a francia bajnokságból érkezett(mint majdnem mindenki), de egyelőre csak epizódszerepet kapott és Sammy Ameobi aki ugyancsak nem örvendhet túl sok játéklehetőségnek, viszont az újságírók elemzők ő jobban tartják mint a bratyót, az viszont már nem rossz referencia. Kérdés látjuk-e majd benne a faktort. 

Érkezet:A rendkívül tehetséges, Luuk de Jong érkezett kölcsönbe.

Távozott: Cabaye>PSG 24M 

Osztályzat: 3/4

9. Southampton 35 pont. 

Utolsó csapat lesz amit elemezni fogok, egyrészt mivel van egy hatalmas nagy szakadás közte és az Aston Villa között, másrészt a többi csapat nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne, de ha van ellenvetés akkor hajrá és folytatom. 

Múlt: Nem volt túl rózsás sosem, tavaly 14. helyen végeztek. Idén viszont előrébb léptek, köszönve annak a lehetőségnek, hogy a PL-ben játszhatnak, mivel napjainkban rendkívül mainstream dolog lett angol klubot vagy venni vagy pénzelni. 

Jövő: Mivel tehát van biztos anyagi háttér, ezért ellehet most már kezdeni az építkezést. Egyelőre a reális cél a középmezőny eleje és ennél jobbat még évekig nem jósolok, de az biztos, hogy elkezdődött valami, valami különleges. 

Legjobb játékos: Mivel rendkívül kevés gólt kaptak szám szerint 27-et. Ami a 4. legkevesebb a bajnokságban és ebben hatalmas nagy szerepe van Lovrennek, akit szinte minden csapat szívesen látna. Mivel a sajtó még mindig egy gyenge csapatnak titulálja a Sotont ezért rendszerint mindenkivel összeboronálják Lovrent, de mivel még csak 24 éves és itt rendszeresen játszhat, ezért ráér még jobban dobbantani innen, főleg, hogy gondolom a fizetése sem lehet kevés. 

Tehetség: Ismét egy védő, ismét a bal oldalon, de most már teljesen a legszélén. Aki ebből még nem találta volna ki, Luke Shawról beszélek ugye, aki 18 éves létére eddig a 24 lejátszott meccsből 21-en kezdett és ráadásul jól is játszott. Ő a tehetség rovatom minta példája. 18 éves létére a transfermarkt nevű oldal már 13 millióra taksálja védő létére az árát. Gyenge csapat játékost nevel projekt legszebb eredményét érte el a Soton. 2003 óta azaz már több mint 10 éve a soton alkalmazásában áll a Shaw, de ha továbbra is ilyen jól játszik már nem sokáig. 

Érkezett: Mivel nincs az a pénz ami ne fogyna el, ezért télen nem igazolt senki, amúgy sem szokás ilyenkor nagyon költekezni,

Távzott: Osvaldo aki nem tudta magát beverekedni a kezdőbe és ezért inkább a Juventusnál próbál szerencsét, egyelőre csak fél évre. 

Osztályzat: 4/5 

Köszönöm mindenkinek aki olvasta a top ligák összefoglalóját. Ne feledjétek, jövőhéttől jön az új téma. Addig sziasztok! 

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague

A bejegyzés trackback címe:

https://allsport.blog.hu/api/trackback/id/tr645804024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása