HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Különvélemény: NBA All-Star weekend

2014.02.18. 14:43 jones4

Az Egyesült Államokban nagy rajongásnak örvend az All-Star gála, szinte a második legnagyobb 1 napos sporteseménynek számít a Superbowl utána a tengerentúlon. Az ideit is több mint 8 millióan megnézték. Ennek ellenére Európában az igazi hardcore fanokat teljesen hidegen hagyják. Eddig én még az első csoportba tartoztam, aki él hal érte és minden évben ezt várja, de valahogy idén valami megtört. Pontosabban az idei után, ez az év számomra nagy csalódás volt. 

Igazából én csak az NBA érdekelt programokat nézem meg, tehát a Celebrities gamenek csak az összefoglalóját néztem, az nem is szól másról csak a mókáról arról semmi negatívot nem mondok, minden évben sikerül valami sztárt meghívniuk, akár többet is az még jó móka. A D-League all-starról sem mondok semmi negatívot, mert az is hidegen hagy. Ha úgy hívnák be a játékosokat, hogy aki legalább egyszer pályára lépett vagy kicsit nagyobb szám 5x mondjuk. Tehát arra akarok kilyukadni, hogy ne legyen korlát és menyjenek az ismert nba fiatalok a meccsre, ne pedig a d-league-ben játszó ismeretlen alakok. 1-2 ismert név volt, de nem ér annyit, hogy ezért nekifeszüljek. 

Tehát akkor kezdjük is a Rising starral amit nem rég változtattak, hogy már nem a megszokott rookie-shophomore meccs, nehogy az egyik draft class erősebb legyen. Vagyis legtöbbször a másodévesek mindig nyernek, ezért most két külön vegyes csapat van az edző nevén. Idén Team Hill és Team Webber volt. Az igazi bajom nem is ez vele, ez nem rossz ötlet, sokkal inkább az volt, hogy nem igazán éreztem azt a könnyed lendületet, a fiatalos rohanást. Ez egy show nem egy meccs. Szerintem nagyon rossz arányban 1 on 1 -eztek, tempoztak, passzoltak, stb... Az első félidő katasztrófa volt. Majd a második félidő hozott kb egy 6 percnyi örömöt a végén Waiters és TH Jr. saját kis küzdelme élményszámba ment. Na azért tényleg érdemes volt megnézni. De kérdem én. Az egészet? Ez úgyis bent van az összefoglalóba. Tehát annyira nem voltam lenyűgözve, sőt még a zsákolások is elmaradtak mert szoros lett a meccs. 

Következő esemény: a Sears shooting stars. Asszem ez a pontos neve, na ennek aztán végképp semmi értelmét nem látom. A régi horse vagy egy 1-1 verseny sokkal izgalmasabb lenne, az egészben annyi történt, hogy Bosh 2/2x bedobta a félpályás triplát és ezzel újra bajnokok lehettek. Különben semmi izgalmat nem hordoz magával. 

A következő esemény talán a taco bell skill challange talán taco bell, de nem biztos, nem is ez a lényeg. Itt is folyamatosan újítanak. Pl a pályát, idén hiányoltam a pattintott passzt, de ami jó újítás volt, hogy idén már csapatokban indultak. Na ezzel eddig semmi probléma nincsen, csak az a baj, hogy az egyik játékos képes elrontani a másik sikerét. Történt ez DeRozennel és Giannissal(a teljes nevét most nem próbálom meg leírni). DeRozen jött és gondolta vicces lesz, majd lekocogta a kört. Hiába spurizott Giannis már nem tudott maradandót alkotni és simán kiestek, pedig ha ez egyéni lenne szerintem Giannis nyert volna simán. Ahogy néztem a versenyt azon töprengtem, hogy szerintem nem a legjobb nyert, hanem aki a legkevésbé sz*rta le és ez mindent elmondott a színvonalról. Igazából szeretem ezt a versenyt, de rossz nézni ahogy sétál 1-2 "öregebb" nagyképűbb játékos. 

A tripladobó az tripladobó, ott nincs mit színezni ott odateszik magukat a játékosok, bár itt is vannak folyamatos újítások, pl most volt egy teljes sor moneyball amit odatehettek a játékosok ahova csak szerettek volna. Szép ötlet és a kivitelezés is jó, volt, mert mindenki máshova tette. A verseny is önmagában jó volt, már amennyire letudja ez kötni az embert. Igazából szerintem ezt csak a dobó élvezi maximum, de ha csak sziplán a tényeket nézzük, akkor ez egy magas színvonalú szoros összecsapás volt, ahol végre a végére a győztes nem azért lett győztes, mert nem érdekelte hanem mert olyat tett amit azelőtt senki és 20 pont főlé ment. 

A zsákoló viszont megint csak valami lagymatagra sikeredett. Itt is volt újítás bőven, bár szerintem itt a legrosszabb irányba. Teljesen tönkre tették a zsákolásokat. Az első freestyle rész kb teljesen kuka kategória. Itt láthattunk volna szép alley-upokat vagy tudom is én szép összjátékokat, erre 2 perc alatt volt 1-2 szép dunk de semmi több, semmi új. A második kör már több izgalmakat tartogatott magában. Mindenki egyet zsákolhatott és a legszebb zsák nyert. Ez papíron jó, de ahelyett, hogy azt várnád most akkor mindenki tol egy hiperszuperet nem. Elég gyengére sikeredett ez is. Wall zsákja mentette meg a zsákolóbajnokságot a teljes csalódástól. 

Majd a végén következett a mindenki által várt nagy meccs, ami megmondom őszintén jól is indult. Aztán a második negyedtől egészen a harmadik negyeden át kicsit visszább vett a lendületéből, de még így is tartogatott fordulatokat, meglepetéseket, ha tényleg azok játszottak akiknek kellett. A cserékkel szörnyű volt nézni, de amikor tényleg a nagyok játszottak, Irving betörései, James zsákolásai, Melo triplái, CP3 passzai, Curry varázslatai, Blake 38 pontja. Ez mind élményszámba ment. De a másik oldalon ott volt egy kés ami mindig szúrta az oldalunkat, hogy Durant ezt nagyon elönzőzte ezt a meccset. Harden azt ígérte, hogy termelni fogja a pontokat erre talán 8-ig jutott. Kelet cseréji teljesen gyengék voltak. Noah, Millsap, Bosh, Johnson. Mondjuk nem is vár tőlük sok mindent az ember, de azért ők a legjobbak a posztjukon valamit mégis mutathatnának.  Nyugaton is volt egy két érdekes ember, de most ebbe már nem megyek bele. 

A lényeg, hogy szerintem az elképzelés jó, de talán olyanokat kellene meghívni akik tényleg megtiszteltetésnek veszik és komolyan gondolják, mert ezek nem a játékosokért vannak, ezek a meccsek a szurkolókért vannak. Abban, hogy ki nyert, meg, hogy mi történt szándékosan nem mentem bele, akit érdekelt már úgyis tudja így két nap után. 

Szólj hozzá!

Címkék: nba különvélemény All-star

A bejegyzés trackback címe:

https://allsport.blog.hu/api/trackback/id/tr475820828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása