HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bundesliga - félévértékelő

2014.01.29. 17:18 jones4

Igaz, hogy már túl vagyunk a szezon idusán, de a java még hátra van, sőt mostantól lesz igazából izgalmas. Szokásos kérdéseim mellett fogok végigmenni a német csapatokon a teljesség igénye nélkül, kicsit variáltam rajta, mert rövidíteni fogok és bekerül egy új kérdés, legjobb játékos. Kezdjünk is bele! Let's get ready to rumble!

1. Bayern München 47 pont

Múlt: Toronymagasan vezetik a bajnokságot

Jövő: Meg is fogják nyerni. 

Legjobb játékos: Ribery és Müller között vaciláltam, végül a francia mellet tettem le a voksom, de Müllernek 8 gólja és 7 gólpassza után sem kell szégyenkeznie. 

Legjobb tehetség: Götze 5 gól 3 gólpassz

Érkezett: Lewandowski már biztosan érkezik, de majd csak nyáron fog csatlakozni. 

Távozott: A nyáron az ingyen megszerzett Kirchoff kölcsön lett adva a Schalkenak. 

Osztályzat: 5

2. Bayer Leverkusen 37 pont. 

Múlt: Remek szezont futnak, tavaly harmadikok lettek ami szintén bravúr volt idén viszont eddig ezt is sikerül túlteljesíteni. Még a BL csoportkörből is továbbjutottak. 

Jövő: Ha Bendert megtudják tartani akkor mindenképpen bizakodásra adhat okot, ha a BL-ből kiesnek akkor a második hely is könnyen meglehet.

Legjobb játékos: Kießlieng a maga 9 khm 8 góljával. (az egyik fantom gól) 

Legnagyobb tehetség: Son 7 gól

Osztályzat: 5

3 Dortmund 33 pont. 

Múlt: Nagyon sokat botlanak, nem tudom, hogy a bajnokság erőssége miatt vagy azért, mert ebben a gárdában ennyi van. (Leverkusen sorozatban kikapott 3x mégsem tudták kihasználni) 

Jövő: A tavalyi döntős szereplésüket szerintem nem tudják megismételni, mindenesetre a Zeniten túl fognak jutni. A bajnokságban minden évben a bajnoki cím a legfőbb cél, viszont egyre messzebb kerülnek tőle. 

Játékos: Lewandowski, mert a kanadai táblázatban Reus előtt van, de Reus is megérdemelné. Össz 15 pont

Tehetség: Durm 9x kezdett

Osztályzat: 4

4. Borussia Möchengladbach 33 pont

Múlt: Jól szerepel a gárda, jól visszaforgatják a pénzt a csapatba amit a tehetségeikért kapnak. Személy szerint én azt hittem, hogy visszacsúsznak a tabella közepére, de lassan rá kell eszmélnem, hogy ez egy elég erős csapat. Otthon verhetetlen! 

Jövő: Tartani kell ezt a pozíciót és elérni a BL selejtezőt. Szerintem nehéz dolguk lesz, mert lassan a Schalkénál már mindenki bevethető lesz. 

Játékos: Kruse és Raffael megosztva. Itt már tényleg nem tudok dönteni. Mind a ketten mind a 18 meccsen kezdőként léptek pályára a csapat húzóemberei. Zárójelben jelzem mind a ketten a nyáron érkeztek. 

Tehetség: Ha már a legjobb játékos is megosztva lett legyen a tehetség is, Xhaka és ter Stegen, de Jong egyelőre még nem kapott túl sok lehetőséget, de benne is elég nagy a potenciál. 

Osztályzat: 5

5. Schalke 31 pont 

Múlt: Sok volt a sérülés a csapatban, szereplésük még csalóka lehet

Jövő: Fényes

Játékos: Farfan

Tehetség Draxler, könnyű dolgom van mind a kettőnél. 

Érkező: Kirchoff kölcsönbe, másfél évre 

Osztályzat: 4

6. Wolfsburg 30 pont. 

Múlt: 5 helyett javítottak eddig tavalyhoz képest és az akkori pontjaik 3/4-ét már össze is gyűjtötték. 

Jövő: Erős masszív keretüket tovább erősítették, ámoluk és bámulok. Keep goin'

Játékos: a sokadik virágzását élő még mindig csak 28 éves Diego

Tehetség: Megelőlegezem De Bruynek. 

Érkezők: De Bruyn 17 millió, remek igazolás

Távozók: Koo 5 millió. 

Osztályzat. 4/5

Az érdekes csapatok megvoltak, innentől kicsit gyorsítok. 

Osztályzat: 4

7. Hertha 28 pont.

Remek idényük van főleg Ramos miatt aki már 11 gólos. Újonc létére ismétlem nagyon szépen szerepel, kíváncsi leszek, hogy visszaesnek-e.

Osztályzat: 4

8: Mainz 2 pont

Szalait elvesztve, de ezt nem megérezve rendületlenül támadnak egy kupát elérő helyért. Legjobb játékost nem is, de 3 játékost mindenképpen kiemelnék. Müller, Okazaki  és Choupo-Moting. Kooval kiegészülve jó kis csapat lesz ez.

Osztályzat: 4

9: Augsburg 25.

Torghelle egykori csapata számomra az egyik meglepetéscsapata az idei szezonnak, sőt a tavalyinak is. Feljutásuk bravúr volt, bent maradásuk még nagyobb, erre nem hogy elkpja őket a shophomore slump tovább javítanak helyezésükön. Ráadásul 5 meccse veretlenek. 

Osztályzat: 5 

10. Hannover

Úgy látszik most minden csapatban megtalálom a magyar vonatkoztatást, Herthánál még meg kellett volna említenem Dárdait és akkor helyén is vagyunk. Na de visszakanyarodva Hannoverben végre nem töltelék ember a magyar, sőt egyenesen ő a legjobb játékos. Rudnevs érkezésével sem fog ez változni. Hannoverről pedig annyit, hogy továbbra is hozza az unalmas középmezőnybeli helyezését, igazi idén jól indultak, de mostanra egy picit visszaestek. 

Osztályzat: 3

Számomra ezek a csapatok érdemelnek említést, de ha érdekelne a folytatás vagy valami kérdésed merülne fel, dobj egy kommentet és próbálok megfelelni neki. 

Köszönöm az olvasást! 

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga

A bejegyzés trackback címe:

https://allsport.blog.hu/api/trackback/id/tr675788581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása